Burgemeester Bronsvoort brengt een prachtige bos bloemen mee voor het 65-jarig bruidspaar Gerard en Trees Meekes-Schuurmans. Foto: Kyra Broshuis
Burgemeester Bronsvoort brengt een prachtige bos bloemen mee voor het 65-jarig bruidspaar Gerard en Trees Meekes-Schuurmans. Foto: Kyra Broshuis Foto: Kyra Broshuis

Zwols echtpaar 65 jaar getrouwd

Algemeen

ZWOLLE - Het grote feest is al eerder gehouden bij Grenszicht. Daar vierden 100 gasten, waaronder 70 familieleden, het briljanten huwelijksfeest van Gerard (89) en Trees (90) Meekes-Schuurmans én de negentigste verjaardag van Trees. Het burgerlijk huwelijk werd 65 jaar geleden voltrokken op 7 augustus maar het kerkelijk huwelijk pas op 26 augustus. Vrijdag 25 augustus, kwam burgemeester Bronsvoort het echtpaar feliciteren met de bijzondere mijlpaal.

Door Kyra Broshuis

Op de kermis
De familie Meekes is, zacht uitgedrukt, geen onbekende in de Zwolse gemeenschap. Beide echtelieden zijn afkomstig uit Zwolle en ontmoetten elkaar op de plaatselijke kermis. Er waren in die tijd twee kermisterrein door onenigheid tussen het kermisbestuur en de horeca in Zwolle. Gelukkig waren Gerard en Trees beide op het terrein bij 't Reijrink en daar sprong de vonk over. "We hebben eerst nog 5 jaar verkering gehad voordat we trouwden", vertelt Gerard. "We zijn dus al zeventig jaar bij elkaar. Na het trouwen zijn we eerst op een bovenverdieping gaan wonen en in 1956 was ons huis, hier aan de Meddoseweg 25 af. Het zag er hier natuurlijk heel anders uit; er was alleen de school, het bedrijf Wellink en bakker Reijerink, verder helemaal niets." Het echtpaar woont nog steeds in hetzelfde huis en kreeg daar 10 kinderen. Inmiddels zijn er 19 kleinkinderen en 21 achterkleinkinderen. "En nummer 22 én 23 zijn op komst", zegt Trees. "Gelukkig wonen de kinderen allemaal enigszins in de buurt. We redden ons verder goed maar het is wel fijn dat ze, in nood, bij kunnen springen." Dat gebeurde onlangs toen Gerard in het ziekenhuis belandde met longproblemen. Op zulke momenten blijkt dat de vrouw toch het sterke geslacht is, zo bekent Gerard, "We hebben één ochtend in de week hulp maar verder doet mijn vrouw alles zelf. Ze weet alle verjaardagen van de familie uit het hoofd, houdt de hele tuin, inclusief moestuin bij, en rijdt nog overal naartoe. Haar rijbewijs is onlangs weer met vijf jaar verlengd."

Facebook
Maar ook Gerard is nog goed bij de tijd. Zo zat hij zelfs een tijdje op Facebook, tot grote hilariteit van de klein- en achterkleinkinderen. "Maar dat ging me allemaal veel te snel. Ik kreeg de hele dag berichtjes van 'hoi opa, hoe gaat ie?', het werd me te druk. Maar van Facebook af komen is moeilijker dan erop komen!" Ook de Zwolse kermis houdt het echtpaar voor gezien. "We gaan even een visje of een bamischijf halen maar daar houdt het dan wel mee op. Die tijd is geweest."

Rustig aan
Voor hun diamanten huwelijk ontving het echtpaar een prachtige brief van de koning en van de commissaris van de koning in Gelderland. Samen met de mooie bos bloemen die burgemeester Bronsvoort meebracht, en het prachtige feest in herinnering, genieten ze van deze dag. "Maar nu is het ook weer mooi geweest. We hebben de kinderen ook gezegd dat ze niet allemaal langs hoeven te komen vandaag, we doen het lekker rustig aan." Op naar de platina bruiloft die het echtpaar over vijf jaar hoopt te vieren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant