President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp (rechts) van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes
President Maarten Kooiker (links) en vorst Miquel Porskamp (rechts) van CV De Knunnekes. Foto: Theo Huijskes

Jubileum Prinsenpaar van De Knunnekes gecontracteerd

Algemeen

Duurste transfer aller tijden van de Grolse carnavalsclub

Door Theo Huijskes

GROENLO - Sedert 2001 is het een goed en alom bekend Knunnekes gebruik dat het nieuwe Prinsenpaar van de Groenlose carnavalsvereniging op de elfde september 'op 't nus wordt gevangen'. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering. Op deze dag werd ook ditmaal het onderliggende contract door de beide nieuwe hoogheden ondertekend. Handtekeningen die in dit geval de garantie bieden dat de carnavalsveste Grolle een nieuw (Jubileum) Prinsenpaar heeft voor het carnaval van 2018.

De nieuwbakken president Maarten Kooiker, officieel de opvolger van Rob Stokkers, heeft samen met vorst Miquel Porskamp heel wat scoutingswerk moeten verrichten. "We hebben er veel tijd en energie ingestoken. CV De Knunnekes bestaat in 2018 55 jaar en dat betekent in carnavalskringen een gouden jubileum. En daarbij horen twee belangrijke spelers die de lijnen kunnen uitzetten", vertelt Kooiker, in 2013 zelf stadsprins van Groenlo. Aangevuld door Porskamp: "Wij moeten niet alleen een tweetal spelers contracteren voor de nieuwe campagne, maar wij moeten tevens investeren in de toekomst van De Knunnekes."

Uit het (voetbal)veld geslagen
Het was op een bijzondere plek waar deze keer de deal plaatsvond. "De beide nieuwe leiders van het Groenlose narrenvolk waren letterlijk en figuurlijk uit het (voetbal)veld geslagen, zeker nadat de bij de transfer horende 'vloeibare' medische keuring geen beletsel opleverde", vertelt Miquel Porskamp. Ook Maarten Kooiker kijkt vol trots op dit moment terug. "Wat een vangst, ondanks het kostenplaatje van 55 miljoen euro. Een mooier debuut als president van deze club had ik mij niet voor kunnen stellen. Maar wat veel belangrijker is, voor het komende seizoen hebben wij de selectie helemaal rond." Verder hulden beide keuzeheren zich grotendeels in stilzwijgen. "De twee geboren en getogen Grollenaren, ze worden op 17 november gepresenteerd. Wij hebben voor iets gekozen dat in het 55-jarig bestaan van CV De Knunnekes nog nooit is gebeurd", aldus Kooiker en Porskamp in alle geheimzinnigheid.

Viering 55-jarig bestaan
De campagne 2017-2018 van CV De Knunnekes staat geheel in het teken van het 'gouden' 55-jarig bestaan. President Kooiker en vorst Porskamp daarover: "Omdat het carnaval volgend jaar vrij vroeg is, duurt de campagne niet al te lang. Naast een jubileumfeest voor leden en vrijwilligers op 15 december van dit jaar, zullen er geen extra activiteiten plaatsvinden. Wel zullen de gebruikelijke festiviteiten en activiteiten in het kader van het jubileum plaatsvinden. Zo wordt er op carnavals (Tulpen)dinsdag een open receptie gehouden op de Ganzenmarkt en wordt de bijlage 'vijfde elf jaar' aan het jubileumboek 2007 toegevoegd en gepresenteerd. Daarnaast wordt er binnen het jubileumbestuur gedacht aan een passend gemeenschapscadeau voor op de plaats waar de vereniging is opgericht (voormalig Hotel De Pelikaan, red.) en zal op de 55ste verjaardag van CV De Knunnekes, te weten 4 april 2018, het nieuwe Grolse carnavalsmuseum officieel worden geopend.

Programma campagne 2017-2018
11 november 2017: Officiƫle opening nieuwe carnavalsseizoen met tevens de uitverkiezing van de nieuwe carnavalsschlager in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. 17 november 2017: Prinsenbal met de onthulling van het 55ste Prinsenpaar in Uitgaanscentrum City Lido. 1 december 2017: Kaartverkoop pronkzittingen in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. 11, 12, 13, 14, 19 en 20 januari 2018: Jaarlijkse pronkzittingen oftewel buutavonden in Uitgaanscentrum City Lido. 11, 12 en 13 februari 2018: Grote carnavalsdriedaagse oftewel 'De Drie Dolle Dagen'. 4 april 2018: Oprichtingsdatum CV De Knunnekes en officiƫle opening Grols carnavalsmuseum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids