Curls on Fire
Curls on Fire Foto: PR Curls on Fire

Vrijdag 6 oktober 25e Bokbierfestival Bier en Live-muziek ideale combinatie op Bokbierfestival

Algemeen

Bier en Live-muziek ideale combinatie op Bokbierfestival

Door Henri Walterbos

GROENLO - Bier en Live-muziek. Zowel apart als samen kan het bogen op een grote aantrekkingskracht op Achterhoekers. Na een kwakkelende zomer maken we ons inmiddels op voor de herfst. Een van de hoogtepunten deze periode is de introductie van Grolsch bokbier.

Voor bierstad Groenlo, de bakermat van Grolsch, al vele jaren lang reden om dit seizoenbiertje gezamenlijk te vieren, door middel van een gratis toegankelijk Bokbierfestival. Dit jaar voor de 25e achtereenvolgende keer. Een traditie die zich vanaf de eerste editie in 1993 al in een zeer grote belangstelling mag verheugen. Niet alleen om het biertje, maar zeker ook in combinatie met live-muziek. Vrijdag 6 oktober laten de Grolse horecabazen de bok weer los en bieden acht horecazaken het Grolsch Bokbiertje. "Het bokbiertje kost deze avond evenveel als een gewoon biertje," vertelt organisator en initiator Tom Rooks. "Achterhoekers genieten graag van live-muziek in combinatie met een biertje waar men ook nog eens trots op is, vanwege haar herkomst," aldus Rooks, uitbater van het geboortehuis van Grolsch, Grolsch Brouwhuys Bar de Lange Gang.

Acht kroegen, acht bands
In Brouwhuys de Lange Gang staat een hartige hap op het menu: Kartoffelsalat, oftewel de Grolse muziekvrienden Tim Ebbers, Willem te Molder, Niek Giesen en Hennie ten Brinke. Bij café Kras de formatie School's Out, jonge muzikanten uit Oost Gelre. Rockcafé Taste presenteert Ray Benz, de uit Lichtenvoorde afkomstige band met een geheel eigen geluid. Bij Restaurant Wissink eveneens klasbakken uit Lichtenvoorde, namelijk meestergitarist Mart Hillen met muzikaal maatje uit Bad Timing, Maurice Paul. Bij Café de Kroon zorgt de Grolse formatie Curls on Fire voor een feest. Ondanks dat de herfst aangebroken is warme Caribische klanken bij Bar 700 met Irevibes Reggaeparty. Café de Boemel haalt de dampende bluesrockcover band '12 Inch Version' in huis. Bij café de Bolle zullen de heren en dames van formatie Joint Adventure van zich laten horen. Het Bokbierfestival begint 21.00 uur. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant