Afbeelding

Frank Zand | Nazomersblauw

Algemeen Columns

Nazomerblauws

Een regenachtige maandagmorgen kan nogal deprimerend zijn. Het begin van de week in een niet-nazomer.

Als zzp'er zou je dan zelfs af en toe een loonslaaf op kantoor willen zijn. Opgaan in de warmte van een groep, tl-verlichting met een gelig licht (niet blauwig, dat is koud) en dienbladen met stickertjes waarop staat wie wat in de koffie wil.

Maar dat gevoel duurt maar even. Want als zzp'er heb ik in elk geval altijd korte en efficiënte vergaderingen waarin ik het al gauw met mezelf eens ben. En als ik een klankbord nodig heb dan heb ik daar een bevriende zzp'er voor (met een discrete achteringang).

Dus maar eenzaam en alleen door het raam van het thuiskantoor naar buiten kijken. En dan zijn zelfs de grote kernen in Oost Gelre niet bepaald opwindend, op zo'n grauwe mamo. Zeker niet omdat maandag een groot deel van de winkels en horecazaken dicht zijn. Veel winkels waren al jaren op maandagmorgen gesloten, steeds meer wordt het de hele maandag.

Dan maar vluchten naar het grote dorp Winterswijk? Maar wil je dat. Een dorp waar René R. en de zijnen Tuunte Fashion failliet laten gaan en via een constructie als een nieuwe eigenaar een doorstart maken. En gauw even alle oudere personeel dumpen, want dat zou te duur zijn.

Winterswijk, een dorp waar een of andere zorgaanbieder, De Zorgconsulent, pgb's over de balk gooit, of over de Atlantische Oceaan voor verre vakanties voor het management misschien. In elk geval worden de budgetten niet omgezet in bijbehorende zorguren voor de cliënten.

Daar wil ik dus niet heen, even niet.

Gelukkig zijn er in Oost Gelre kabouters met deurtjes, muurschilderingen (ook al heet het straatkunst) en muurgedichten (ook al staan sommige niet op een muur).

Daar loop ik dan maar langs, het doodt een paar uur en misschien dat daarna de zon weer schijnt. Die zon komt dan wel te laat voor de verregende teksten in plastic mapjes op het de Bijwei. Maar de bedoeling is meer dan goed.

Over verregend gesproken. Hoe kan het dat er nog dahlia's staan langs de Hamelandweg?

Ik zal het straks eens even vragen aan mijn vaste woensdagavondgezelschap bij slecht weer. Een groep taalfetisjisten. Dan hijsen we ons weer in spannende lila latex pakjes met daarop alfabetmotieven en dan gaan we los op de Weekkrant Oost Gelre. Even zien hoeveel kromconstructies we nu weer tellen.

Of we gaan zelfreflecterend los op deze column.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant