De Zwarte Cross 2017 trok elke dag vele tienduizenden bezoekers.  Foto: Fotografie: Marja Sangers-Bijl / AchterhoekFoto.nl
De Zwarte Cross 2017 trok elke dag vele tienduizenden bezoekers. Foto: Fotografie: Marja Sangers-Bijl / AchterhoekFoto.nl

Zwarte Cross schaft vroegboekkorting af

Algemeen

Voorverkoop start op 18 november om 11.00 uur

ACHTERHOEK - De vroegboekkorting voor de Zwarte Crosskaarten is afgeschaft. De prijzen van zowel de gewone dagkaarten als de gewone campingkaarten voor de aankomende editie van de Zwarte Cross 2018 zijn daardoor met bijna tien procent in prijs verlaagd. Tickets voor de Zwarte Cross 2018 zijn verkrijgbaar vanaf 18 november om 11.00 uur via www.zwartecross.nl/tickets en in alle 480 Primeravestigingen in Nederland.

Door te stoppen met de Grote Denkerskorting (de vroegboekkorting) kan de Zwarte Cross voor 2018 de ticketprijzen voor iedereen verlagen. Om de beschikbaarheid van het aantal dagkaarten te vergroten is de 3 Dagenkaart niet meer opgenomen in het ticketaanbod. Het wegvallen van de 3 Dagenkaart maakt het aanbod voor tickets bovendien overzichtelijker: voor de Zwarte Cross 2018 zijn er vijf ticketsoorten verkrijgbaar.
Alles wordt in het werk gesteld om de voorverkoop voor de Zwarte Cross 2018 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er wordt hard gewerkt om de digitale wachtrij zo kort mogelijk te houden en de afronding van iedere bestelling zonder problemen te laten plaatsvinden. De Zwarte Cross benadrukt dat er drie officiële verkoopkanalen zijn. Via www.zwartecross.nl/tickets en in alle Primeravestigingen in Nederland zijn tickets vanaf 18 november verkrijgbaar. En alleen van tickets die na 18 november worden verhandeld via Ticketswap kan de Zwarte Cross de echtheid garanderen. Leden van Zwarte Cross fanclub Harder! krijgen traditiegetrouw een week voorrang op de kaartverkoop, voor hen opent de kassa op 11 november om 11.00 uur. Op 4 november om 11.00 uur start de inschrijving voor de ludieke crossklassen.

Voor de Zwarte Crossbezoeker die met zijn camper of caravan wil kamperen op de camping is de bestelprocedure iets gewijzigd: vanaf dit jaar zijn er geen losse Camper/Caravankaarten meer verkrijgbaar. In plaats daarvan is er de Campingkaart inclusief 1 Camper/Caravanplek. De Zwarte Cross blijft gratis toegankelijk voor kinderen tot 1,40 meter. Jeugdkaarten voor kinderen tot en met 15 jaar kosten 10 euro. Toiletbezoek en parkeren blijft kosteloos op de Zwarte Cross 2018 en de muntprijs blijft ten opzichte van Zwarte Cross 2017 gelijk. Over servicekosten is festivaldirectrice Tante Rikie onverminderd duidelijk: "Nooit van m'n leven!"

Ticketsoorten: dagkaart 27,50 euro; dagkaart jeugd (tot en met 15 jaar) 10 euro; dagkaart kinderen (kleiner dan 1.40 meter) gratis; campingkaart 120 euro; campingkaart inclusief één camper/caravanplek (in dit bedrag zit 300 euro borg): 470 euro; Grasnapolskykaart (in dit bedrag zit 50 euro borg) 330 euro. Alle prijzen zijn inclusief eventuele toeristenbelasting, maximaal vijftien tickets per bestelling).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant