Bennie Klein Tank wordt verrast door de peuters van Pindakaas. Foto:  Kyra Broshuis
Bennie Klein Tank wordt verrast door de peuters van Pindakaas. Foto: Kyra Broshuis

Pindakaas verrast dierenverzorger Bennie

GROENLO- Met de bekende elektrische karretjes, stints genaamd, komen de kinderen van de peutergroep van Pindakaas afgelopen woensdag naar het dierenpark De Halve Maan. Speciaal voor deze dierendag brengen de peutergroepen 'Vlokken' en 'Schuddebuikjes' een cadeau mee voor Bennie Klein Tank, de opperdierenverzorger van het park. Met zakken vol hooi en brood willen ze Bennie in het zonnetje zetten.

Door Kyra Broshuis

Geen angst
"Dat heeft hij absoluut verdiend", zo vertellen Tessa Wolberink, Wendy Zieverink en Melissa Bouwmeester van Pindakaas. "Wij komen elke week hier met de kinderen en Bennie leert ze dan van alles over de dieren. Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd al kennismaken met dieren, zo leren ze goed met de dieren om te gaan én geen angst te hebben. Bennie kan ontzettend goed met de kinderen overweg. Bovendien is het allemaal vrijwilligerswerk. Daarom brengen we vandaag deze cadeaus en mooie tekeningen van de kinderen mee. Het is een blijk van waardering. Deze week is het thema 'mijn huisdier' bij Pindakaas en deze actie, op Werelddierendag, is een mooie afsluiting van de week."

Het juiste voedsel
Inmiddels staat Bennie al met de kinderen in de wei om de dieren te voeren. "De dieren mogen uitsluitend ons eigen voer hebben. Wij weten precies welke dieren wel of geen oud brood kunnen eten. Het is ontzettend belangrijk dat mensen weten dat ze niet zelf de dieren mogen voeren. We hebben helaas al te vaak meegemaakt dat er dieren ziek werden en zelfs overleden zijn door verkeerd voedsel van buitenaf." Naast dierenverzorger heeft Bennie recent ook nog gefunctioneerd als schaapsherder. "Haha, ja de schapenkudde van herder Roelof was losgebroken. Dan bellen de mensen mij… Gelukkig kreeg ik ze snel weer terug binnen de omheining. Als je er maar één hebt, het oude spreekwoord is nog steeds van toepassing." Binnenkort start de vrijwilligersgroep van het dierenpark met de bouw van een nieuw onderkomen voor onder andere de kippen en kalkoenen. Dat is hard nodig want het oude gebouwtje is helemaal vervallen. "Het heeft even geduurd voor we akkoord hadden voor de bouw. We moeten aan flink wat eisen voldoen maar gelukkig kunnen we nu snel beginnen."

Groot onderhoud
Regelmatig zijn er groepen kinderen bij het dierenpark om te helpen met het verzorgen van de dieren en het onderhoud van het park. Zo komen, naast de groepen van Pindakaas, ook de groepen 7 en 8 van de Ni-je Veste Buitenschans voor hulp bij het groot onderhoud. "Daarnaast plegen we met onze eigen vrijwilligers elke tweede zaterdag van de maand groot onderhoud. Iedereen die dan wil komen helpen is van harte welkom!"

reageer als eerste
Meer berichten