Een slyding levert een penalty op voor Gendringen. Foto: Marcel Houwer

Grol speelt gelijk, 3-3 valt in blessuretijd

Algemeen

GROENLO - Grol mag de handen dichtknijpen en komt goed weg met een gelijkspel tegen Gendringen. In blessuretijd viel de verlossende 3-3.

Sander Hoopman had ten opzichte van vorige week drie nieuwe spelers in de basis gezet: Tim Leusink, Quint Kristen en Mathijs Warnar. Teun Pasman en Roel Bruins begonnen derhalve op de bank en Rutger van Schijndel was geblesseerd. Grol begon agressief en attent aan de wedstrijd. Het was echter Gendringen dat de eerste grote kans had. Een vrije trap van Kelvin Meijer leek in het doel te belanden, maar met een formidabele redding tikte Wessel Baarslag de bal uit de bovenhoek. Wessel was aan de kant van Grol man of the match. Ondanks dat Gendringen daarna wat meer in balbezit was, zonder gevaarlijk te worden dankzij goed verdedigingswerk aan Grolse zijde, was het Grol dat de score opende. Een corner van Michel Kamphuis belandde in derde instantie bij Mart Willemsen die van de vijf-meter-lijn halfhoog inschoot, 0-1. Mathijs Warnar had nog een kleine kans om de voorsprong uit te bouwen, maar keeper Michiel Kok was net iets eerder bij de bal. Gendringen was de betere ploeg in deze fase en drong wat meer aan. Grol kwam vlak voor rust goed weg toen een kopbal van Gendringen net naast het doel verdween.

Ook in de tweede helft begon Grol agressief, maar Gendringen nam al snel het heft in handen. Met de gevaarlijke en handige spelers Job Hendrixen achterin, Stijn Hendrixen op het middenveld en Kelvin Meijer voorin bij Gendringen had Grol de handen vol aan de tegenstander. In een moment van onoplettendheid was het Koen Blumer die uit het niets een bal vanaf de zijlijn wist voor te zetten en waarbij Kelvin Meijer bij de tweede paal de gelijkmaker binnen tikte, 1-1. Grol wist weinig duels meer te winnen en Gendringen putte hier moed uit. Dit leidde zelfs tot een voorsprong voor Gendringen. Na balverlies bij een ingooi bracht Stijn Hendrixen Gijs Versteeg in stelling, die de 2-1 wist binnen te schuiven. Nog geen minuut later kwam Grol goed weg toen de ingevallen Jorik te Kaat de bal naast schoot. De wedstrijd leek verloren. De snelle Jorik te Kaat gaf Gendringen nieuwe impulsen. Maar vlak voor tijd gaf Grol nog even gas. Een vrije trap van Michel Kamphuis, die weer overal op het veld te vinden was, leek via Jordy Oonk en Mart Willemsen het doel in te gaan, maar werd op het laatste moment toch nog van de lijn gehaald. Het zat Grol ook niet mee. Maar even later viel dan toch nog de gelijkmaker. Wederom uit een vrije trap van Michel Kamphuis was het ditmaal Luc Berentsen die koppend de bal in de touwen werkte: 2-2.

Grol mocht de handen dicht knijpen met dit gelijke spel. Maar de wedstrijd was nog niet gelopen. Tim Leusink moest in blessuretijd met een sliding voorkomen dat Jorik te Kaat kon schieten waarbij de bal over de achterlijn verdween, maar Jorik te Kaat ook ten val kwam. Arbiter Kok zag hier een penalty in. Deze werd genadeloos door aanvoerder Job Hendrixen binnengeschoten 3-2. Een fikse tegenvaller. De Gendringen supporters waren de overwinning al aan het vieren, toen in de 93ste minuut Grol veerkracht toonde en het nog maar eens probeerde. Met de allerlaatste poging was het Jordy Oonk die een vrije bal van Michel Kamphuis op de paal kopte. In de rebound was het goudhaantje Mathijs Warnar die alsnog de gelijkmaker binnenkopte 3-3.

Toch nog onverwachts een punt in een niet al te beste wedstrijd tegen een iets beter voetballend en gevaarlijker Gendringen. Maar zeker verdiend gezien de strijdlust. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen AD '69 op het programma, dat verrassend sterk begonnen is aan deze competitie. Aanvang 14.30 uur.