Bezoekers hoeven niet zelf voor hun eten en drinken te zorgen, zij kunnen met 1 munt bij 13 horecagelegenheden terecht. Foto: Kyra Broshuis
Bezoekers hoeven niet zelf voor hun eten en drinken te zorgen, zij kunnen met 1 munt bij 13 horecagelegenheden terecht. Foto: Kyra Broshuis

Eén horecamunt tijdens Slag om Grolle

Dertien horecabedrijven werken samen

Door Kyra Broshuis

GROENLO- Het overgrote deel van de Groenlose horecabedrijven doet mee met de gezamenlijke Slag om Grolle munt. Een mooie samenwerking die in de toekomst nog verder moet uitgroeien, zo zegt Edwin Grothe van de Slag.

"We hebben hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Prachtig dat nu dertien horecagelegenheden meedoen. We moeten het samen doen in Groenlo en we willen graag zoveel mogelijk mensen en bedrijven bij de Slag betrekken. Als je gebruik maakt van de speciale munten, steun je de Slag. Fox gaat alle horeca in de openbare ruimte organiseren en samen met Wissink en Frederik Hendrik het gebeuren op de Markt. Streets en De Boemel verzorgen de horecastand op de Ganzenmarkt. Verder werken de deelnemende horecazaken vanuit hun eigen bedrijf." Voor de komende editie wordt het belevingsplein op de Wheme enorm uitgebreid. "Dat wordt een compleet terrein met onder andere horeca en kindervermaak."

Grothe heeft samen met Tonnie Peters en Vincent Lette van de gemeente Oost Gelre met de horecabedrijven om de tafel gezeten. "Zo'n anderhalf jaar gelden zijn we benaderd om te bekijken hoe we dit samen op kunnen pakken. De samenwerking met de deelnemende horeca is uitstekend en we hopen dat we dit uit kunnen breiden. Het zou fantastisch zijn als bij de volgende editie álle horecabedrijven zich aansluiten. We zijn op de goede weg. De Slag om Grolle is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen de verschillende organisaties in Groenlo. We willen het samen naar een hoger plan tillen.", zo zeggen Peters en Lette.

Mechteld Wissink (Wissink) en Ronald Folkerts (Streets) vertellen over de gezamenlijke munt: "We gaan werken met één munt waarmee je bij de deelnemende horecabedrijven kunt betalen. Je kunt daar uitsluitend met munten betalen, dus niet met cash. De munten zijn te gebruiken voor drank én eten. Een munt kost 2,50 euro en is te koop bij de deelnemende bedrijven en bij de vijf muntenkassa's. Deze staan bij elke entree, op het slagveld, bij de Wheme en op de Markt. De deelnemende horecabedrijven zijn herkenbaar aan het logo op het pand. We vinden het belangrijk om te melden dat we bij alle deelnemers dezelfde prijzen en de zelfde hoeveelheden hanteren. Overgebleven munten zijn tot zondagavond 00.00 uur in te leveren bij de muntenkassa op de Markt tegen de verkoopwaarde."

De deelnemende horecabedrijven zijn Wissink, Streets, Frederik Hendrik/Stadschpomp, Pot, Taste, De Lange Gang, De Kroon, De Boemel, Pepijn, Brasserie 1888, De Mattelier, Welgelegen en het Belegh van Grol.

reageer als eerste
Meer berichten