Foto: Ferry Broshuis

Muzikale ontmoeting van de Old Grolschen

Zondag 15 oktober komen ze weer bijeen

GROENLO - Nog maar net bekomen van de luisterrijke viering van het veertigjarige bestaan, zet de Club van Old Grolschen de bloemetjes opnieuw buiten. Nadat toen Jos ten Hoopen en Henk Nijhof voor een fijn sfeertje zorgden, is die taak nu weggelegd voor het Vrijetijdsorkest uit Winterswijk. Een van de leden van dit orkest is Appie Hemeltjen is bestuurslid van de Club van Old Grolschen.

De samenkomst van de vroegere Grollenaren wordt op zondag 15 oktober op 't Marveld gehouden. Het wordt de eerste ontmoeting onder leiding van de nieuwe voorzitter, Joop Meulenbeek uit Elst. Hij is in april Iet Pothof-Moormann opgevolgd. Na een korte vergadering en de lunch is er een uurtje gelegenheid om de benen te strekken.
Tegen half drie neemt het Vrijetijdsorkest onder leiding van Hugo Klein Severt de teugels in handen. Met lichtklassieke composities en muziek uit musicals en films zal het dit uit ongeveer dertig personen bestaande ensemble geen moeite kosten om de oud-Grollenaren te vermaken.

Welkom
Op de bijeenkomsten van de Club van Old Grolschen zijn mensen die zich nu nog Grollenaar mogen noemen, ook altijd van harte welkom. Normaal komen zij tegen een uur of vier binnen waaien. Maar deze keer kunnen zij ook meegenieten van de muziek van het Winterswijkse orkest. Vanaf kwart over twee kunnen zij zich bij hun vroegere stadgenoten voegen, tenminste 'zo lang als de voorraad strekt'. Met 'voorraad' wordt ditmaal het aantal stoelen bedoeld.

Het bestuur hoopt dat zich veel gasten zullen melden. De Club van Old Grolschen kan wel wat publiciteit en aandacht gebruiken. Weliswaar zit er weer een voltallig bestuur zodat het voortbestaan van de vereniging wat dat betreft is verzekerd. Maar het aantal leden loopt de laatste jaren langzaam terug. Heel wat Grollenaren zullen familieleden 'in den vreemde' hebben wonen. Misschien kunnen zij die porren om zich als lid te melden. Wie een keer wil komen kijken of in dit geval luisteren is ook welkom op 15 oktober.

reageer als eerste
Meer berichten