Een optreden van het A-orkest van Muziekvereniging Groenlo. Foto: PR
Een optreden van het A-orkest van Muziekvereniging Groenlo. Foto: PR (Foto: Theo Huijskes)

Twaalf uur durende Muziek Marathon van MVG

Dirigeerwedstrijd 'De Grolse Maestro'

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het tot op heden bijzonder succesvolle jubileumjaar van de 90-jarig Muziekvereniging Groenlo wordt op zondag 29 oktober afgesloten met een Muziek Marathon. Een muzikaal twaalf uur durend evenement, dat van 10.00 uur 's morgens tot 22.00 uur 's avonds zal plaatsvinden in sociaal cultureel centrum De Mattelier in Groenlo. Omdat de organisatie op de laatste zondag van oktober zoveel mogelijk belangstellenden in de vorm van muziekliefhebbers, supporters, familieleden, vrienden en bekenden wil verwelkomen, is de entree gratis.

Ondanks dat alle geledingen van Muziekvereniging Groenlo en diverse gasten medewerking verlenen aan een gevarieerde muziekdag, staat het gehele dagprogramma in het teken van de jeugd. Onder het motto 'Ieder talent een instrument!', komt de totale opbrengst van de happening namelijk ten goede van de opleiding van de eigen muzikale jeugd. Zoals bekend heeft Muziekvereniging Groenlo een bloeiende, uit ruim 60 leden bestaande jeugdafdeling.

Opening door burgemeester
Klokslag 10.00 uur zal burgemeester Annette Bronsvoort de marathon officieel openen en vervolgens de dirigeerstok ter hand nemen om het A-orkest door het eerste muziekstuk van de dag te loodsen. Naast het A-orkest zullen gedurende de gehele dag alle onderdelen van Muziekvereniging Groenlo hun opwachting maken op het grote podium van de theaterzaal in De Mattelier. Dit betekent dat er ook genoten kan worden van Eigenwijs, Muziekfabriek, Snuffle 1 & 2, De Knolle en The Shuffle Percussion Group. Al met al een non-stop twaalf uur durende show, waarbij er tevens in wisselende bezettingen zowel muzikale als vocale optredens worden verzorgd. Daarbij staan onder andere optredens op het programma van een koper- en houtensemble, alsmede een klarinettentrio. Verder zal er een gastoptreden worden verzorgd door oud-Grollenaar Erwin ter Bogt, voormalig lid van Muziekvereniging Groenlo en thans beroeps trompettist.

De Grolse Maestro
Een van de hoogtepunten is de dirigeerwedstrijd 'De Grolse Maestro'. Tijdens deze wedstrijd zullen vier bekende Grollenaren het grote A-orkest gaan dirigeren. Zij zullen beoordeeld worden door een vakbekwame jury, die zal bestaan uit Bas Konings, Willem te Molder en Kim Stammers. Jan Klein Gunnewiek en Bas Klein Tuente, algemene bestuursleden van MVG, willen de namen van de dirigenten nog niet prijs geven. "Het enige wat wij kwijt willen, is dat het gaat om een dame en drie heren. Voor de liefhebber kunnen wij verder al zeggen dat zij de nummers Pink Panther, Final Countdown, Doe Maar Medley en One moment in time gaan dirigeren. De begeleiding van de vier Grolse gastdirigenten is in handen van onze eigen muzikaal leider: dirigent Marcel Loff uit Oldenzaal. In de laatste week voorafgaande aan de marathon komen wij met de namen van de vier dirigenten naar buiten."

Prijsvraag leeftijd raden
Vooruitlopende op de Muziek Marathon wordt er gedurende deze weken als onderdeel van de totale campagne een prijsvraag guitgeschreven, waarbij belangstellenden van jong tot oud de totale leeftijd van de jeugdleden van MVG kunnen raden. Voor slechts 2,50 euro kan er al een gokje worden gedaan en voor drie gokjes betaalt men 5 euro. Er zijn prachtige prijzen mee te winnen, zoals een fiets van Goossens Tweewielers, een LCD TV van Groot Zevert EP en een koelkast van Veld Koeltechniek. De prijsvraag loopt op de dag zelf nog gewoon door en dat tot 's avonds 19.00 uur. Om 20.00 uur worden de prijswinnaars bekend gemaakt. De gehele muziekdag zal worden ingeleid en worden afgesloten door voorzitter Frank Raben van MVG. Daarnaast zijn het Nicole Rouwmaat en Patrick Pos, die de presentatie van de verschillende programmaonderdelen voor hun rekening nemen.


reageer als eerste
Meer berichten