De nieuwbouw van Stadsbrouwerij Brouwersnös aan de achterzijde van Huize Adriana is in volle gang. Foto: Theo Huijskes
De nieuwbouw van Stadsbrouwerij Brouwersnös aan de achterzijde van Huize Adriana is in volle gang. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Subsidie van 439 duizend euro voor Brouwersnös

Algemeen

Vanuit de provinciale pot 'SteenGoed Benutten'

Door Theo Huijskes

GROENLO - Aan de gemeente Oost Gelre is door de provincie Gelderland een subsidie toegekend van maar liefst 439 duizend euro ten behoeve van het buitenterrein van de in en bij Huize Adriana in Groenlo te vestigen Stadsbrouwerij Brouwersnös. Deze heuglijke mededeling deed wethouder Vincent van Uem tijdens de algemene beschouwingen van de gemeenteraad in de aanloop naar de vaststelling van de begroting voor het jaar 2018.

Er is door Oost Gelre in het kader van het Programma Stad Groenlo andermaal een succesvol beroep gedaan op de provinciale subsidiepot 'SteenGoed Benutten'. In een eerder stadium werden reeds forse subsidiebedragen geïncasseerd voor onder andere de metamorfose van het complex Welgelegen, woningbouw aan de Houtwal, alsmede voor de bouw van De Mattelier.

Met het project 'SteenGoed Benutten' werkt de provincie mee aan het creëren van een schone en gezonde provincie en daarbij tegelijkertijd aan het omvormen van gebieden met leegstand naar gebieden waar mensen kunnen wonen, werken, winkelen en uitgaan.

Desgevraagd deelt wethouder Van Uem mee dat het geld besteed zal worden voor de aanleg, inrichting en aankleding van het buitenterrein van Brouwersnös, daarmee doelende op het onderdeel dat een openbaar karakter krijgt. Daarbij valt te denken aan wandelpaden, groen- en andere voorzieningen, alsmede het creëren van voorzieningen aan de oever van de stadsgracht, zoals een aanlegsteiger en een insteekhaventje voor fluisterbootjes.

Streefdatum: 1 mei 2018
Ondanks dat het geld beschikbaar wordt gesteld voor openbare buitenvoorzieningen, is Jos Oostendorp (samen met Andries en Frans de Groen de belangrijkste kartrekkers van de nieuwe brouwerij) erg verheugd over de provinciale subsidie. "Met deze mooie toezegging is het mogelijk om straks een afgerond totaalplaatje te presenteren. Daar zijn wij heel blij mee."

Volgens Oostendorp vordert de bouw van de trekpleister aan de Eibergseweg gestaag. "Aan de achterzijde is reeds een gedeelte gesloopt. Binnen nu en anderhalve week volgt de sloop van de tussenbouw, waarin voorheen JPR Advocaten was gehuisvest. Verder wordt er achter op het terrein hard gewerkt aan het gebouw waarin de brouwerij en de destilleerderij moeten komen. Het vele werk met betrekking tot de bodem, inclusief de aanleg van leidingen is zo goed als af en het wachten is nu op de staalconstructie."

Zoals bekend komt in Huize Adriana het horecagedeelte inclusief een ontvangstruimte, proeflokaal en mini-brouwerij, alsmede buiten een groot terras. Op de vraag wanneer alles is afgerond, zegt Jos Oostendorp dat 1 mei 2018 de streefdatum is. "De oorspronkelijke datum van 1 januari 2018 is veel te optimistisch gebleken. Dit komt met name omdat allerlei procedures veel meer tijd in beslag namen dan vooraf was voorzien. Neemt niet weg dat wij uitkijken naar het moment waarop wij de deuren kunnen openen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids