Feest voor alle optochtdeelnemers van 2017 bij City Lido.
Feest voor alle optochtdeelnemers van 2017 bij City Lido.

Feest voor alle optochtdeelnemers

Algemeen

GROENLO- Het is een langgekoesterde wens van de optochtcommissie én van de deelnemers aan de carnavalsoptocht; een feestelijke middag om onderlinge contacten te versterken. Op zondag 26 november aanstaande is het zover; een groot deelnemersfeest bij City Lido in Groenlo.

Door Kyra Broshuis

Knunnekes en Kroam '13
"Het is een initiatief van de optochtcommissie én van de bekende carnavalsgroep Kroam '13", vertelt Mario Nieuwenhuis van de Knunnekes. "Vorig jaar hebben we, onder leiding van Mike Ruikers en Thijs van der Heijden, met de deelnemers de optocht geëvalueerd en gevraagd wat er verbeterd kan worden. Daaruit kwam bijvoorbeeld naar voren dat er behoefte was aan een gezamenlijk stortpunt voor optochtafval. In samenwerking met Rouwmaat hebben we dat toen geregeld voor de optochtdeelnemers. Eén van de andere wensen van de deelnemers was een wagenbouwfeest na het carnaval. Afgelopen jaar is dat niet gelukt, het was te kort dag om dat nog te kunnen realiseren. Daarom hebben we ervoor gekozen om het nu te organiseren. Bij de evaluatie was 75% van de groepen voorstander van een feest. De groep Kroam '13 wilde graag meedenken en mee organiseren, dat is natuurlijk fantastisch. Dat is namelijk precies waar we naartoe willen met de carnavalsoptocht; we willen het mét de deelnemers organiseren. Elkaar versterken en alle mogelijkheden benutten, dat gaan we verder uitwerken."

Mooi programma
Het deelnemersfeest voor de mensen die mee hebben gedaan aan de carnavalsoptocht van dit jaar, wordt zoals vermeld gehouden bij carnavalshoes City Lido. "Het wordt een feestelijke middag waarbij we starten met een hele korte evaluatie van afgelopen jaar en daarna zal het feest losbarsten. We hebben een prachtig programma samengesteld met in elk geval een buutreedner, het dweilorkest, de bekende en hilarische dj Guus te Molder én een verrassingselement." Het is de bedoeling om het onderlinge contact van de deelnemers te stimuleren, zo legt Nieuwenhuis uit. "Daar willen we nog een verdiepingsslag in maken. We zijn van plan een bijeenkomst te plannen bij BS22 om te kijken of we meer voor elkaar kunnen betekenen. Daarbij kun je denken aan gedeelde bouwplaatsen, dat blijft namelijk een groot probleem, en bijvoorbeeld informatie waar je materialen kunt halen. Samen kunnen we veel bereiken en zo hoeven mensen niet telkens opnieuw het wiel uit te vinden. Kennis en ervaring delen, daar gaat het om."

Informatie
Het deelnemersfeest is toegankelijk voor iedereen die aan de optocht van 2017 heeft meegedaan. Aanmelden is zeer gewenst en kan via optocht@knunnekes.nl. Toegangskaarten voor deze bijzondere middag zijn verkrijgbaar bij Jan's wijn-, whisky- en bierspecialiteiten aan de Lievelderstraat 37. Een kaart kost 10 euro en daarvoor krijg je 5 munten bij binnenkomst. De kaarten zijn verkrijgbaar tot en met 18 november en zijn ook te koop op het prinsenbal.

Het deelnemersfeest is op zondag 26 november van 15.00 tot 19.00 uur bij City Lido.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids