Politiek café leefbaarheid kleine kernen Oost Gelre

Algemeen

OOST GELRE - De kleine kernen in de gemeente Oost Gelre organiseren een politiek café over het in de toekomst leefbaar houden van de kleine kernen. Alle plaatselijke politieke partijen zijn uitgenodigd om mee te praten over de onderwerpen wonen, onderwijs, zorgvoorziening, groene en gastvrije omgeving en een gezonde lokale economie. Op donderdagavond 23 november is iedereen van harte welkom in BMV Mariënvelde aan de Waalderweg 7. De toegang is gratis en de zaal is open vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start het programma.

De kleine kernen hebben in september 2017 de leefbaarheidsvisie aan het college en de gemeenteraad van Oost Gelre aangeboden. Zij zijn heel benieuwd hoe de politiek hierover denkt. Alle politieke partijen, te weten CDA, VVD, PvdA, OOG, D66 en NLOG, doen mee aan het politiek café, waarin gedebatteerd wordt over verschillende stellingen. Ook mensen in de zaal mogen vragen stellen. Onder andere wordt gepraat over betaalbare woningen voor starters, de noodzaak van een basisschool in elke kern, de toekomst van de buurthuizen, hoe de zorg voor ouderen georganiseerd moet worden en hoe landbouw en toerisme samen gaan. De avond geeft de kans om op een leuke manier inzicht te krijgen in welke politieke partijen daadwerkelijk aan de slag gaan met de speerpunten.

Leefbaarheidsvisie
De leefbaarheid van de kleine kernen staat onder druk. Jongeren trekken weg en mensen die blijven worden ouder. Daarnaast blijft het steeds moeilijker om voorzieningen zoals scholen, winkels en (sport)verenigingen in stand te houden. De kleine kernen Harreveld, Lievelde, Mariënvelde, Vragender, Zieuwent en Zwolle hebben de handen ineengeslagen. Deze zes dorpsbelangenorganisaties zijn op verschillende thema's met elkaar in gesprek. Zij hebben gezamenlijk een bovendorpse leefbaarheidsvisie voor de kleine kernen opgesteld. Het plan bestaat uit negen thema's: wonen, ontgroening en vergrijzing, onderwijs, voorzieningen, sport- en verenigingsleven, landschap, toerisme en recreatie, werkgelegenheid en duurzaamheid. De visie is te lezen op http://bit.ly/2zswf4U.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant