Annette en Leon. Foto: PR
Annette en Leon. Foto: PR

Miniconcert bij schrijfactie Amnesty

LICHTENVOORDE - Zoals elk jaar viert Amnesty International op 10 december de Dag van de Rechten van de Mens. De afgelopen jaren viert Amnesty dat met een internationale Schrijfmarathon en ook dit jaar haakt de werkgroep Amnesty Aalten-Oost Gelre daarop in. In Lichtenvoorde kunnen op verschillende tijdstippen en locaties brieven geschreven of ondertekend worden. Dit jaar wordt dit zelfs muzikaal opgeluisterd met speciaal voor Amnesty een optreden van Annette Weterings in de Bonifatiuskerk.

Op 10 december kan men in de Johanneshof van 11.00 tot 12.30 uur onder genot van een kop koffie brieven schrijven of ondertekenen. Daaraan voorafgaand is om 10.00 uur de wekelijkse kerkdienst waarvoor de deur ook wijd openstaat.
Tijdens de 'Let it snow'-kerstmarkt staan eveneens de deuren van de Bonifatiuskerk open. 's Middags kan iedereen genieten van de muziek die de Rainbowband en het koor Inter Nos ten gehore brengt. Speciaal voor Amnesty zingt de sopraan Annette Weterings, begeleid door de gitarist Leon Venderbosch vijf prachtige liederen uit haar gevarieerde repertoire. Dit miniconcert staat gepland tussen 14.50 en 15.20 uur. Voorafgaand daaraan en na afloop kan men een brief schrijven of ondertekenen in het sfeervolle licht van Amnesty kaarsen.
Op 10 december 1948 werd door de toen aanwezige Verenigde Naties een document ondertekend dat uniek is in de geschiedenis van de mensheid: de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UNVRM). Het zijn beslist geen hoge eisen die gesteld worden aan de regeringsleiders en machthebbers in onze wereld. Het gaat om basale rechten die er toe bijdragen dat ieder mens op aarde een menswaardig bestaan kan leiden in vrijheid en vrede.
Hoewel er veel bereikt is op het gebied van de naleving van mensenrechten, zijn helaas nog steeds overal ter wereld mensen wier rechten op grove wijze worden geschonden. Voor die mensen komt Amnesty op. Met name actieve mensenrechtenverdedigers lopen de laatste jaren meer gevaar opgepakt te worden en zonder meer opgesloten te worden. Afgesloten van hun familie, kinderen en vrienden, afgesloten van hun toekomst.
Dit jaar wordt onder andere geschreven voor Issa en Farid in Palestina, Idil Eser en Taner Kilic in Turkije, Ni Yulan in China, Clovis in Madagaskar en Sakris Kupula in Finland.

Meer berichten