Het Achterhoeks Bachkoor. Foto: PR
Het Achterhoeks Bachkoor. Foto: PR

Kerstconcert Bachkoor en Con Forza

GROENLO - Het Achterhoeks Bachkoor en Accordionvereniging Con Forza uit Aalten geven samen een kerstconcert in de kapel van de Molenberg op woensdag 20 december. Aanvang 19.30 uur. Kaarten kosten 3,50 ( incl. consumptie) zijn te koop bij de receptie.

Het Achterhoeks Bachkoor & Orkest werd in 1985 onder de naam 'Bachkoor Groenlo', opgericht door Benito Hulshof, indertijd leraar muziek aan de scholengemeenschap het Marianum. Aanvankelijk bestond het koor voornamelijk uit leraren en leerlingen van deze school. Na twee jaar, op de officiële oprichtingsdatum 3 december 1987, werd besloten de naam te wijzigen in Achterhoeks Bachkoor, omdat de leden inmiddels uit allerlei plaatsen in de Achterhoek kwamen. Het Achterhoeks Bachkoor heeft een nieuwe dirigent. Per 1 september nam Astrid Krause bij het Achterhoeks Bachkoor het stokje over van Elisabeth Blom.
Accordeonvereniging Con Forza is een actieve vereniging met mensen die de accordeonmuziek in hun hart dragen. Samen oefenen, optreden en genieten van muziek. Sinds september 2005 staat het orkest onder leiding van dirigent Wil Plas uit Enschede. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium. Con Forza telt op dit moment vijfentwintig bijzonder enthousiaste en actieve leden. Ook Duitse leden maken onderdeel uit van deze vereniging.

Meer berichten