De Cross kan elk jaar rekenen op veel inschrijvingen. Foto: Marga Geverinck
De Cross kan elk jaar rekenen op veel inschrijvingen. Foto: Marga Geverinck

Jubileum editie Scharenborg Crossloop

LIEVELDE - De organisatie van de Scharenborg Crossloop is klaar voor de jubileumeditie. Op zondag 10 december wordt voor de 25ste keer de Scharenborg crossloop gehouden. Scharenborg Beltrum b.v. is al vrijwel vanaf het begin als hoofdsponsor bij deze crossloop betrokken. Het is een unieke loop in de Achterhoek, volgens sommige deelnemers de enige loop die het predicaat Crossloop mag hebben. En dan ook nog op een bijzonder mooie locatie, de Besselinkschans in Lichtenvoorde, op en rond het motorcrossterrein van de MACL. Het parcours loopt voor een klein gedeelte over de motorcrossbaan en loopt dan verder door de mooie bossen en paden rondom dit terrein. Een mooie uitdaging voor elke deelnemer.

"We hebben plezier in het organiseren van deze mooie crossloop en maken er dit jaar een bijzondere editie van", aldus de voorzitter van de Crosscommissie van de lopersvereniging Groenlo, Nico Kok. "Het is gewoon leuk om te doen en we doen dit al jaren met bijna dezelfde groep mensen. Het uitzetten van het parcours is al ontzettend leuk en uitdagend, want er verandert regelmatig iets aan het terrein. Voor dit jaar is er bijvoorbeeld een nieuw stuk singletrack aan de route toegevoegd. De combinatie van bos en motorcrosscircuit maakt het tot een mooi en bijzonder evenement. Bij het organiseren is het ideaal dat bijna alle faciliteiten bij de MACL voorhanden zijn. De enige onzekere factor is toch het weer. Dat heeft ons een aantal jaren geleden parten gespeeld. Er lag toen echt te veel sneeuw en hebben we de loop toen moeten afgelasten. Maar dit jaar hebben we er het volste vertrouwen in dat koning winter later komt", aldus de parcoursmaster Jan Gelinck. "We gaan dit jaar ook voor het eerst gebruik maken van de elektronische tijdwaarneming. Kijken of dat goed werkt op het zand, maar voor alle zekerheid hebben toch een back-up geregeld. Je weet maar nooit", zegt Rik Delsing, verantwoordelijk voor de tijdwaarneming. "Na de wedstrijd is er voor de liefhebber een kommetje erwtensoep en we hebben voor deze jubileumeditie een leuke herinnering voor de deelnemers." "Het moet een beetje een samen-gevoel geven. Samen een mooie prestatie neerzetten, lekker bezig zijn en daarna even tijd voor elkaar en gezellig napraten", volgens Annet Hulshof en Carla Bosker, "de deelnemers moeten vooral genieten, daar doen we het voor."

Aanvang van de wedstrijd is om 11.15 uur. Er kunnen twee afstanden worden gelopen. De 6,1 en de 12,2 kilometer (2 ronden). Martin Derks van de organisatie geeft aan dat het een ontzettend attractief en afwisselend parcours is en goed te doen voor een geoefende loper. Het is zeker niet te zwaar. Het is ook een mooie voorbereiding voor een survival en er verschijnen dan ook veel deelnemers uit de survivalsport aan de start. Overige informatie is te vinden op de website van de Lopersvereniging Groenlo (www.lvggroenlo.nl) Voorinschrijving is mogelijk en verstandig om te doen, het scheelt in de kosten voor de deelnemers.

reageer als eerste
Meer berichten