Winst voor meiden Grol B1 en voor Dames 2

GROENLO - Op zondag 3 december speelden de meiden van Grol B1 een uitwedstrijd tegen OBW in Herwen, op naar sporthal de Cluse. Voorafgaand wist het team dat ze de tweede plek konden veroveren van Angeren doordat zij hadden verloren op zaterdag. De meiden wisten de wedstrijd te winnen.

Na een goed begin, waarin Grol met 4-0 voor kwam te staan, moesten ze toch toestaan dat OBW bij rust terugkwam met vier doelpunten. 7-4 in het voordeel van Grol op het scorebord. De meiden uit Groenlo legden de focus op de verdediging en dat ging erg goed. Maar met slechts twee wissels kostte dit wel veel energie.

De tweede helft stoomden ze door tot voorsprong van 15-9. De kracht achter het spel van het team uit Groenlo nam inmiddels af, waardoor OBW terug kwam tot 16-11. In de laatste vijf minuten scoorden zij nog drie keer vanuit de hoek en een penalty tegen werd in eerste instantie goed gestopt, toch belandde deze daarna helaas alsnog in het net. Gelukkig voor de meiden uit Groenlo werd er ook aan eigen kant nog gescoord waardoor het team de punten wist veilig te stellen. Met een 17-14 winst en een tweede plek in de competitie gingen de meiden tevreden naar huis. Op zondag 10 december speelt Grol B1 uit tegen Sani4all/Artemis'15.

Winst voor Dames 2 HV Grol (13-24)
Afgelopen zondag, 3 december, mocht Dames 2, net als de A-jeugd en Dames 1, aantreden tegen Bentelo. De opdracht van trainer Martin was 'blijven zoeken naar gaten, aanspeelbaar blijven en blijven bewegen'. Coach Xander voegde daar nog 'op snelheid spelen' aan toe. Met duidelijke instructies en de wil om te winnen begonnen de dames aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede openingsfase. Grol speelde snel en dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten. Al snel stond er 1-4 op het scorebord. Daarna begon ook Bentelo meer te scoren, maar Grol bleef de opgebouwde voorsprong behouden. De ruststand was 7-10.

Aan het einde van de eerste helft zakte Grol terug in snelheid, dit werd in de rust besproken. De snelheid moest terugkomen en ook het blijven bewegen was belangrijk. Alleen als dit gebeurde konden de Dames de voorsprong behouden. Grol wist wat ze te doen stonden en gingen weer fanatiek van start. Het fanatisme werd beloont. Diverse speelsters van Grol wisten de keepster van Bentelo te passeren. Sandra, keepster van Grol, wist een zeven-meter te stoppen en samen bouwden de dames de voorsprong uit. Bentelo bleef achter en dit resulteerde in een eindstand van 13-24 in het voordeel van Grol. Tevreden over een sportieve wedstrijd en met twee punten konden de dames weer richting Groenlo. Op 17 december speelt Dames 2 haar volgende wedstrijd, uit tegen B.W.O. DS4 in Deurningen.

Meer berichten