Maria te Brake werd in het zonnetje gezet bij haar afscheid. Foto: PR
Maria te Brake werd in het zonnetje gezet bij haar afscheid. Foto: PR (Foto: Theo Huijskes)

Maria te Brake zwaait af na 50 jaar Univé

Maria te Brake zwaait af na 50 jaar Univé

GROENLO - "Waar ik vooraf geen rekening mee heb gehouden, gebeurde toch. Een afscheid na 50 jaar, dat mij emotioneel gezien enorm heeft geraakt. Met name het warme afscheid van al die fantastische collega's, waarmee ik jaren achtereen op een fijne, eigenlijk familiaire wijze heb samengewerkt, heeft er bij mij behoorlijk ingehakt."

Door Theo Huijskes

Aan het woord is Maria te Brake-te Boome, over haar afscheid bij Univé Oost. Zij begon als 14-jarige bij de verzekeringsmaatschappij. Nu een halve eeuw later is er voor haar dan ook een bijzonder afscheid. "En dat werd het in alle opzichten", vertelt Maria, die op 4 augustus 1967 op het kantoor in Lievelde begon. "Ik was toen nog, zij het voor heel even, 14 jaar en werd door mijn vader naar het werk gebracht. Vervolgens heb ik alle ontwikkelingen in het verzekeringswezen mogen meemaken, diverse fusies en reorganisaties. En daarbij niet te vergeten de totale ommekeer van het handmatige administratieve bolwerk naar het compleet geautomatiseerde en gedigitaliseerde tijdperk. Rigoureuze veranderingen weliswaar, maar wel hervormingen die mij veel hebben geleerd en dientengevolge hebben gevormd." Maria is blij en tevreden met alle felicitaties, kaarten, telefoontjes, bloemen en cadeaus. "Weet je waarvoor ik erg dankbaar ben? Dat is het gegeven dat ik ondanks alle vormen van samenwerking, fusies en reorganisaties altijd heb mogen blijven werken. Nooit het gevoel gehad dat ik overbodig zou zijn. Dat doet mij goed, dat doet mij veel. Dat is ook de reden dat ik niet het gevoel heb van 50 jaar gewerkt te hebben."        
In het Stadscafé en Boothuis Welgelegen in Groenlo werd Maria te Brake door tal van (oud-) collega's en andere relaties, familie, vrienden en bekenden uitgezwaaid. Namens Univé Oost werd de scheidende functionaris toegesproken door algemeen directeur Bé Reinders, die zijn bewondering voor deze unieke werkprestatie niet onder stoelen of banken stak.


reageer als eerste
Meer berichten