Lezing over archeologische vondsten nieuwe N18

GROENLO - Het afgelopen jaar hebben archeologen gegraven naar het verleden op de plek waar de nieuwe N18 komt te liggen. Er zijn veel interessante vondsten en sporen gevonden. Rijkswaterstaat organiseert daarom in januari 2018 twee gratis lezingen, waarin alle opgravingsplaatsen tussen Groenlo en Enschede aan bod komen. De lezingen zijn interessant voor inwoners uit alle kernen rond de toekomstige N18.

De lezingen worden gegeven door Jeroen Flamman, de archeoloog die het onderzoek leidde. Op tien locaties tussen Groenlo en Enschede deed hij met zijn team onderzoek. Hij vond interessante sporen van vroegere bewoning en voorwerpen als sieraden, werktuigen en fragmenten van een maliënkolder. In zijn lezing werpt de archeoloog een blik op de vroegere bewoners van het gebied en het leven dat zij leidden. Verder laat hij een aantal van de vondsten zien.

De lezingen zijn op woensdag 10 januari bij 't Hagen, Scholtenhagenweg 36 te Haaksbergen, van 19.30 tot 21.30 uur (de zaal is om 19.00 uur open). En op maandag 15 januari in de Oude Calixtus, Mattelierstraat 5 te Groenlo, van 19.30 tot 21.30 uur (de zaal is om 19.00 uur open).

Aanmelden
De toegang is gratis. Er is beperkt ruimte. Belangstellenden dienen zich daarom voor 20 december aan te melden via N18@rws.nl.

Meer berichten