Het Gemengd Koor Lichtenvoorde tijdens een eerder kerstconcert. Foto: PR
Het Gemengd Koor Lichtenvoorde tijdens een eerder kerstconcert. Foto: PR

Kerstconcert Gemengd Koor Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Traditiegetrouw geeft het Gemengd Koor Lichtenvoorde een kerstconcert, en wel op zondag 17 december in de Sint Bonifatiuskerk in Lichtenvoorde.

Tijdens dit 45ste kerstconcert wordt een gevarieerd programma van sfeervolle kerstmuziek gezongen in het Nederlands en in andere talen: Naast drie mooie Christmas carols hoort men onder andere de Kerstsuite van Tim van der Weide en een Zweeds kerstlied naar een Marialegende van Kåge Liefwendal.
Dit jaar zal een gastoptreden verzorgd worden door de (klein)kinderen van de koorleden. Hun bijdrage bestaat uit zang, gitaar- dwarsfluit- en trompetmuziek. Antoon Driessen zal het kerstverhaal in het Achterhoeks dialect vertellen.
Bij het slotlied 'O du fröhliche, o du selige', (in het Nederlands gezongen) worden alle aanwezigen uitgenodigd om mee te zingen met het koor en met de kinderen.
Het Gemengd Koor Lichtenvoorde staat onder leiding van dirigent Jan Draaijer en wordt op de piano begeleid door Bas Tieltjes. Het concert begint om 15.00 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage na afloop wordt zeer op prijs gesteld.

reageer als eerste
Meer berichten