Boekjes & Babbels Groenlo in teken van slapen

Algemeen

Boekjes & Babbels rond thema slapen

GROENLO - Op 21 december staat 'Boekjes & Babbels', het voorlees- en ontmoetuurtje, in de bibliotheek Groenlo in het teken van het thema 'slapen'. Ouders en kinderen zijn vanaf 10.30 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier. In elke vestiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek vindt maandelijks 'Boekjes & Babbels' plaats.
Tijdens dit uurtje wordt er natuurlijk voorgelezen aan baby's/dreumesen/peuters en hun ouders.
Maar daarnaast is het een erg leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen over bijvoorbeeld opvoedingszaken, onder het genot van een kopje koffie of thee.
En natuurlijk kunnen aanwezigen samen met hun kindje boeken uitzoeken voor thuis.

Tijdens 'Boekjes & Babbels' van de bibliotheek staat de ene keer een prentenboek in het middelpunt. De andere keer is dat een thema.

Op de website www.oostachterhoek.nl staat het complete programma. In de bibliotheek Groenlo liggen boekenleggers, waar het programma eveneens op vermeld staat.


Loopbaanevent door
Marianum bij Erve Kots

GROENLO - Marianum houdt op woensdag 13 december van 14.00 tot 17.00 uur in Erve Kots in Lievelde een Loopbaanevent.

Het wordt geopend door de heer R. Hoijtink, wethouder van Onderwijs. Het Loopbaanevent is bedoeld voor alle leerlingen van vmbo leerjaar 2, 3 en 4 en voor havo/vwo leerjaar 3, 4, 5 en 6.
Het doel van het event is om leerlingen te helpen met het maken van een vervolgstap in hun (school)loopbaan.

Tijdens het Loopbaanevent zijn vertegenwoordigers van bedrijven en contactpersonen van verschillende (vervolg)opleidingen aanwezig.

Ook zijn er beroepsbeoefenaars en oud-leerlingen om de leerlingen te helpen met het vormen van een zo goed mogelijk beeld van het vervolgonderwijs en het werkveld waarin zij in de toekomst mogelijk terechtkomen.

Verder zijn er docenten van Marianum aanwezig om de leerlingen ondersteuning te bieden.

Workshops
Leerlingen kunnen workshops volgen, luisteren naar sprekers van verschillende bedrijven, informatie inwinnen over scholen en profielen en studiekeuzegesprekken voeren met loopbaancoaches.


Lezing: archeologische vondsten nieuwe N18

GROENLO - Het afgelopen jaar hebben archeologen gegraven naar het verleden op de plek waar de nieuwe N18 komt te liggen. Er zijn veel interessante vondsten en sporen gevonden. Rijkswaterstaat organiseert daarom in januari 2018 twee gratis lezingen, waarin alle opgravingsplaatsen tussen Groenlo en Enschede aan bod komen. De lezingen zijn interessant voor inwoners uit alle kernen rond de toekomstige N18.

De lezingen worden gegeven door Jeroen Flamman, de archeoloog die het onderzoek leidde.
Op tien locaties tussen Groenlo en Enschede deed hij met zijn team onderzoek. Hij vond interessante sporen van vroegere bewoning en voorwerpen als sieraden, werktuigen en fragmenten van een maliënkolder. In zijn lezing werpt de archeoloog een blik op de vroegere bewoners van het gebied en het leven dat zij leidden.

Verder laat hij een aantal van de vondsten zien.

Oude Calixtus
De lezingen zijn op woensdag 10 januari bij 't Hagen, Scholtenhagenweg 36 te Haaksbergen, van 19.30 tot 21.30 uur (de zaal is om 19.00 uur open). En op maandag 15 januari in de Oude Calixtus, Mattelierstraat 5 te Groenlo, van 19.30 tot 21.30 uur (de zaal is om 19.00 uur open).

Aanmelden
De toegang is gratis. Er is beperkt ruimte. Belangstellenden dienen zich daarom voor 20 december aan te melden via N18@rws.nl.


Open Grolse Tafeltenniskampioenschappen

GROENLO - Op maandag 18 december worden de Open Grolse Tafeltenniskampioenschappen gehouden.

Zoals gewoonlijk in de sporthal aan de Oude Winterswijkse weg. Iedereen kan zich op die avond opgeven. Graag voor 19.30 uur.

Er wordt in poules gespeeld, dus men speelt op een tamelijk gelijk niveau, zodat het een avond met veel spelplezier kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant