De Vrijwilligersclub Grolse Gracht met uiterst links Hennie Wildenborg. Foto: Henri Walterbos
De Vrijwilligersclub Grolse Gracht met uiterst links Hennie Wildenborg. Foto: Henri Walterbos (Foto: Henri Walterbos)

Schaatsbaan op Grolse Weiden

GROENLO- Als het weer het toelaat kunnen de Grollenaren binnenkort gebruik maken van een prachtige ijsbaan op de Grolse Weiden. De Vrijwilligersgroep Grolse Gracht is druk bezig met de voorbereidingen voor de ijsbaan die op het exercitieterrein van de Slag zal komen te liggen.

Door Kyra Broshuis

De IJsclub
"Vorig jaar is er al geprobeerd om een ijsbaan te creëren op het industrieterrein achter Klein Gunnewiek maar dat stuk land was veel te ongelijk", vertelt Hennie Wildenborg. Samen met Frans Peterman, Antoon Bleumink, Henk Ebbers, Stef Roerdink en Wilhelm Reijerink vormt hij de groep die ook wel wordt aangeduid als 'de Grolse IJsmeesters'. "Het terrein waar we nu aan de gang gaan, is uitermate geschikt. Het ligt natuurlijk prachtig vlakbij het centrum en is één van de mooiste locaties van Groenlo. We hebben inmiddels gesprekken gevoerd met de gemeente Oost Gelre en met Edwin Grothe van de Slag om Grolle. We krijgen volop medewerking van alle kanten. Het stuk grond dat we onder water willen zetten is 110 bij 150 meter. Rouwmaat gaat als het goed is deze week al beginnen met het vlak maken. Specialist Willie Meekes zal de taak op zich nemen."

Jaren achtereen
Het grote voordeel van de nieuwe ijsbaan is dat het in principe jaren achter elkaar gebruikt kan worden. "We gaan het mooi uitzetten en er komen wallen langs. Bij goed weer is het een kwestie van onder laten lopen en wachten op ijs. Natuurlijk is schaatsen op de gracht het allermooist maar daar kunnen en willen we niet op wachten. Als er al ijs op ligt, wordt het vaak verpest door mensen die er stenen, takken of zelfs flessen op gooien. Zo jammer voor alle schaatsliefhebbers en natuurlijk ook niet bevorderlijk voor de gracht zelf." Het water op de ijsbaan van de Grolse Weiden wordt zo'n 20 tot 30 centimeter 'diep' en bij een centimeter of 8 ijs kan er al geschaatst worden.

"We hopen dat het snel goed gaat vriezen en dan kunnen de Grollenaren massaal genieten van het schaatsen op de Grolse Weiden", zo besluit Wildenborg.
Uiteraard wordt u via deze krant op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten