Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werden tevens de nieuwe jubileumvlaggen gepresenteerd. Foto: Theo Huijskes
Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werden tevens de nieuwe jubileumvlaggen gepresenteerd. Foto: Theo Huijskes (Foto: Theo Huijskes)

Sportieve en feestelijke opening van jubileumjaar

GROENLO - "Een 100-jarig bestaan van een dergelijke grote voetbalvereniging als de s.v. Grol verdient een feestje. Maar bij een dergelijk uniek jubileum hoort ook een passend cadeau. En daarom hebben wij niet alleen voor het feest zelf, maar ook voor de invulling van het jubileumcadeau al onze leden nodig. Leden die bereid zijn om de daarvoor benodigde gelden in het laatje te brengen." Dit was afgelopen zondag de belangrijkste boodschap van het jubileumbestuur van de Grolse voetbalclub bij de eerste activiteiten in het jubileumjaar: de nieuwjaarsloop en aansluitend de nieuwjaarsreceptie op het sportpark Den Elshof. Door

Door Theo Huijskes

Aftelklok
Rond de klok van 10.00 uur werd de officiële opening van het jubileumjaar verricht door het in verenigingsjaren oudste lid samen met het jongste actieve lid van de club. In dit geval Grolsupporter Jan Wolterink, die maar liefst 72 jaar aaneengesloten lid is van s.v. Grol en Dean Oesterholt, geboren op 3 december 2012 en daarmee met zijn 5-jarige leeftijd het jongste voetballende lid van de club. Mocht Jan Wolterink bij de entree van het sportpark, en dat richting de oprichtingsdatum c.q. 100e verjaardag op 18 september van dit jaar, een aftelklok onthullen (afgelopen zondag met de tekst nog 254 dagen te gaan!), Dean Oesterholt kreeg de eer toebedeeld om met het wegtrappen van een bal letterlijk en figuurlijk het jubileumjaar 2018 open te schieten.

Jubileumvlaggen
Na afloop van de Nieuwjaarsloop werd in het Sportcafé de opening nog eens dunnetjes overgedaan. Daarbij had het jubileumbestuur ervoor gekozen om het jubileumjaar op te starten met een woordje van d voorzitter en de onthulling van een tweetal jubileumvlaggen, zijnde de eerste vlag met het jubileumlogo tegen een blauwe achtergrond en de tweede vlag met het jubileumlogo tegen een witte achtergrond. Voorlopig zullen er op het sportpark Den Elshof bij alle sportieve en andere activiteiten een tiental jubileumvlaggen wapperen.

Jubileumloterij
Loten voor de loterij, waarbij onder andere een auto te winnen is, zijn te koop bij Bruna, SCC De Mattelier en het Sportcafé op het sportpark Den Elshof, maar kunnen ook online worden besteld via www.svgrol100.nl.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten