Foto: Rene van den Mosselaar
Foto: Rene van den Mosselaar

De Kroon en Simpel Spoll'n winnen Univé Oost Nieuwjaarstoernooi

Els Keunekamp winnaar hoofdprijs in de loterij

GROENLO - Zaterdag 6 januari stond al weer het vierde Univé Oost Nieuwjaarstoernooi op de agenda. Het eerste volleybalevenement van het jaar. In totaal hadden zich dit jaar 19 teams ingeschreven waaronder twee teams uit Winterswijk.

De teams werden ingedeeld in vijf poules van vier. Na drie wedstrijden werden de tien teams met de meeste punten ingedeeld in een prestatieve klasse en de andere negen teams werden ingedeeld in een recreatieve klasse. "Dit, om in de tweede fase van het toernooi de teams die gelijkwaardiger aan elkaar zijn tegen elkaar te laten spelen en zo blijft het leuk voor iedereen", zegt organisator Randy Keunekamp. "Wij hebben hier veel positieve reacties op gekregen", aldus mede-organisator Koen Wellink.

Beide klassen streden vervolgens in twee poules om de wisselbeker, maar nog belangrijker de hoofdprijzen en deze waren niet mis. Sportcafé Den Elshof had namelijk voor de twee winnaars een 'all-in barbecue-arrangement' voor acht personen en voor de andere winnaar een bier-, likeur-, of wijnproeverij voor acht personen beschikbaar gesteld.

Na een sportieve en gezellige dag hard te hebben gewerkt zonder blessures bleek het team van de Kroon de sterkste in de prestatieve klasse en was het Simpel spoll'n die de recreatieve poule won. Beide teams namen na loting hun felbegeerde prijzen in ontvangst. Nummers twee van de klassen: Noabers (prestatief) en Nije Veste (recreatief) mochten een slagroomtaart in ontvangst nemen, beschikbaar gesteld door Echte Bakker Nales.
Na de prijsuitreiking was er tijd voor de verloting. De lootjes gingen als warme broodjes over de toonbank mede doordat de prijzentafel ruim was gevuld (met dank aan de vele ondernemers in Groenlo die vele prijzen beschikbaar hebben gesteld) met als hoogtepunt een ballonvaart voor twee personen beschikbaar gesteld door hoofdsponsor en naamgever van het toernooi Univé Oost. Jette Pasman mocht namens Univé Oost het lootje trekken en Mevrouw Els Keunekamp was uiteindelijk de gelukkige winnares van de hoofdprijs.

"We kunnen wederom terug kijken op een geslaagde editie", geeft Randy Keunekamp aan. "We horen louter positieve geluiden en de teams geven aan graag weer terug te willen komen. Gezelligheid en sportiviteit worden veel genoemd als kernwaarden van het toernooi. We hopen dat we dit op deze manier vol kunnen houden of zelfs nog uit te kunnen bouwen", vult Koen Wellink aan.
Volgend jaar zal het toernooi wederom gespeeld worden op de eerste zaterdag van het jaar ofwel 5 januari.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten