Alzheimer afdeling Oost Gelderland zoekt vrijwilligers

REGIO - Alzheimer Nederland, afdeling Oost-Gelderland zoekt vrijwilligers om de werkgroepen die zich op verschillende activiteiten inzetten, te versterken.

Rondom de vijf Alzheimer Cafés zijn de werkgroepen in touw om de café-avonden te organiseren. Gespreksleiders leiden de avond of ochtend, gastvrouwen verwelkomen de gasten en voorzien hen van koffie of thee en staan klaar bij de informatietafel met folders en boeken over dementie.
Voorlichters worden regelmatig uitgenodigd op themabijeenkomsten van andere organisaties om te spreken over de ziekte van Alzheimer en dementie. Belangenbehartigers schuiven aan bij beleidsmakers van zorginstellingen, zorgverzekeraars en gemeenten om op te komen voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten.
PR-medewerkers zijn actief in de communicatie en (sociale) mediacontacten voor de Alzheimer Cafés.
Binnen al deze functies is veel collegialiteit te vinden, maar ook zelfstandigheid in het invullen van de taken. De tijdsinvestering is afhankelijk de functie, de eigen mogelijkheden en in overleg met het bestuur en/of de werkgroep.
Bij interesse kan men contact opnemen met de secretaris van de afdeling op tel. 06-13514411 of via www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten