Jan Riesewijk (l) en pastoor Herman de Jong beleven een fantastische avond tijdens de eerste pronkzitting van CV De Knunnekes. Foto: Kyra Broshuis
Jan Riesewijk (l) en pastoor Herman de Jong beleven een fantastische avond tijdens de eerste pronkzitting van CV De Knunnekes. Foto: Kyra Broshuis (Foto: Kyra Broshuis)

Buutavonden Knunnekes jubileumwaardig

GROENLO - Nu de eerste in de reeks van zes buutavonden geweest is, is het duidelijk. De stijgende lijn van het niveau van de buutavonden is nog steeds gaande. De Knunnekes zetten een fantastische avond neer met uitsluitend talent van eigen bodem. De 55-jarige vereniging pakt uit op deze jubileumpronkzittingen en dat is aan alles te merken.

Door Kyra Broshuis

De grote zaal van City Lido is fantastisch aangekleed en alles is tot in de puntjes voor elkaar. Perfect geluid en licht, snelle obers, een uitstekende sfeer en een heel mooi programma. President Maarten Kooiker vertelt trots te zijn op deze '100% Grolse avond' en draagt de zitting op aan stadsprins Henk-Jan en adjudant Maurice. Kooiker toont zich een begenadigd spreker en van enige zenuwen lijkt geen sprake te zijn. Hij heet de aanwezigen, waaronder burgemeester Annette Bronsvoort en pastoor Herman de Jong, van harte welkom.

Jan Riesewijk
De bekende Twentse cabaretier Jan Riesewijk, ook bekend als zijn alter ego kardinaal Schöttelkaamp, zit is ook in de zaal. Hij is tijdens het jubileumfeest van de Knunnekes, dat in december gehouden is, benoemd tot Ereknunnik. Deken Mali, kardinaal Alferink, bisschop Bomers, Joke Wanschers, bisschop Eijk en Herman Finkers gingen Riesewijk voor. Riesewijk krijgt deze avond de officiële versierselen opgespeld. Riesewijk maakt gebruik van de gelegenheid om het woord te nemen en vertelt op zijn kenmerkende enthousiaste wijze, en uiteraard mét Twents accent, dat hij trots is dat hij in rijtje illustere geestelijken hoort. "Dat moet u nog maar zien te bereiken, hè meneer de Jong? . Hij vertelt dat De Jong in Losser het vak geleerd heeft. "We hadden toen al in de gaten dat hij een hele grote zou worden en we zeiden; misschien wordt hij nog wel eens de aartsbisschop van Grolle." Riesewijk complimenteert de Knunnekes én de burgemeester met het prachtige Grolse carnaval en alles dat daarmee samenhangt en zegt dat Groenlo het goed voor elkaar heeft. "Of moet ik Oost Gelre zeggen? Lichtenvoorde hoort daar niet bij toch? Van harte burgemeester, met het mooie carnaval dat jullie hier hebben. Carnaval is het meest hoogwaardige feest dat we hebben in Nederland en dat mogen we nooit en nooit vergeten."

Het dak eraf
Wat volgt is een avond zoals we dat de laatste jaren van de Knunnekes gewend zijn; veel muziek van verschillende orkesten, dansoptredens van meerdere gezelschappen, een perfecte presentatie van good old Rob Porskamp en uiteraard de buuts. Met Chiara Monasso, Reni Geurink, Mark Ebbers, Kees Porskamp en Joost en Martijn kent de buutavonden dit jaar een fantastisch programma. Dat het dak eraf gaat de komende avonden is wel zeker. Voor diegene die nog geen kaartje hebben; de allerlaatste kaarten zijn nog te koop bij slijterij Antonius. "Als je hier niet bij bent, dan mis je echt iets!", aldus één van de enthousiaste bezoekers. "Je bent er op voorbereid dat het een keer iets minder zou kunnen zijn, maar dat was wéér niet het geval. Chapeau!"

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten