Prinses Sandy (l) en adjudante Miranda van de Noamatters. (foto: Marcel Houwer)
Prinses Sandy (l) en adjudante Miranda van de Noamatters. (foto: Marcel Houwer) Foto: Marcel Houwer

Prinses Sandy en adjudante Miranda onthuld op prinsenbal Eefsele

Algemeen

EEFSELE - In navolging van de Maispotters uit Voor-Beltrum is er nu ook bij de Noamatters uit Eefsele een vrouwelijk prinsenpaar onthuld. Tijdens de jaarlijkse carnavalsfeestavond van de jongste carnavalsvereniging van Oost Gelre in de Heujbarg bij Erve Kots wordt Sandy Reinders-Wolters onthuld als prinses en zus Miranda Pasman-Wolters als haar adjudant.

Door Kyra Broshuis

Bekend in Eefsele, Voor-Beltrum en Lievelde
Na het afscheid van prins René en adjudant John was tijd voor de onthulling van het zesde prinsenpaar van de vereniging. Op Facebook heeft de club al enkele hints geplaatst maar het blijft voor iedereen een verrassing tot het laatste moment. Er volgt een spectaculaire onthulling met verschillende dansen, muziek en een mooie lichtshow. Uiteindelijk komen Sandy en Miranda tevoorschijn als het nieuwe prinsessenpaar van de Noamatters. Zij zullen regeren onder hun motto 'Wi'j zorgt erveur'. Beide dames zijn bekende gezichten in Eefsele (van Arregon) maar ook in Lievelde, waar prinses Sandy woont met haar echtgenoot Danny Reinders en de kinderen Yente, Jurre en Elke. Adjudante Miranda, 'de oldere en wiezere zuster', zoals in de proclamatie staat, woont in Voor-Beltrum, is getrouwd met Jeroen Pasman en moeder van de tweeling Ise en Siem.

Dit is het niet geworden
In de proclamatie wordt een sneer uitgedeeld aan mannenbolwerk De Knunnekes uit Groenlo: "Wi'j bunt de eerste prinses en adjudante in den hele geschiedenis van de Noamatters. Dit is bi'j de Knunnekes nog nooit veurekomm'n." Dat de twee trots zijn op Eefsele is duidelijk: "Zonder al dee leu die op welke'n manneere dan ook helpt, kan ons knusse gezellige buurtschap neet bestoan. Loat wi'j d'r met zien allen nog joaren veur goan." De dames hebben nog even getwijfeld over hun motto voor de komende periode. 'Met 'n pilletje en een spuit goat wi'j vooruit', en 'met het juuste medicienen in 't infuus komt wi'j wal thuus' en 'wi'j kriegt ze wal klien', zijn het uiteindelijk niet geworden, zo laten de dames weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant