Het prachtig gelegen Het Reirinck in Zwolle is het decor voor de tweede toeristische inspiratiemiddag. foto: Kyra Broshuis
Het prachtig gelegen Het Reirinck in Zwolle is het decor voor de tweede toeristische inspiratiemiddag. foto: Kyra Broshuis

Handvatten voor ondernemers in vrijetijdsbranche

Algemeen

GROENLO- In de prachtige herberg van het Reirinck in Zwolle is maandagmiddag een groot aantal genodigden bijeen voor de tweede editie van de 'toeristische inspiratiemiddag'. Deze middag, georganiseerd door de VVV Oost Gelre in samenwerking met de gemeente en Achterhoek Toerisme, kent een indrukwekkend programma met boeiende sprekers.

Door Kyra Broshuis

Verder professionaliseren
Wethouder Marieke Frank voert het openingswoord en vertelt over de succesvolle toeristische ontwikkelingen van de laatste jaren in Oost Gelre én over de plannen voor de komende tijd. Een belangrijk onderdeel daarvan is de wandelpad Amsterdam-Zieuwent. Ook is Frank trots op de landelijke aandacht die de Slag om Grolle kreeg tijdens de laatste editie. De samenwerking met de tien gemeenten binnen Achterhoek Toerisme werpt haar vruchten af. "Daar gaan we zeker mee door en dat geldt ook voor onze samenwerking met bijvoorbeeld Saxion Hogescholen. We hebben goede stappen gezet op weg naar een hoger niveau. De toeristische sector is een belangrijke sector die we verder willen professionaliseren. Als onderdeel daarvan zijn afgelopen de nieuwe websites Lichtenvoorde.nl en Groenlo.nl de lucht in gegaan. Verder zijn we ontzettend blij met de twee nieuwe spelers op de toeristische markt; het Brouwersnös en de Brouwexperience bij Erve Kots."

Handvatten
Bernou Wagenaar, toeristisch coördinator van de gemeente Oost Gelre, is blij met de sprekers die ze voor deze dag naar Zwolle heeft weten te halen. "Het gaat om autoriteiten op het gebied van vrijetijdsbesteding. De toeristische sector is van grote waarde voor onze gemeente en daar willen we graag in investeren. Vandaag krijgen de ondernemers handvatten om hun product of onderneming nog professioneler neer te zetten."

Ken je gasten
Bijzonder is de bijdrage van Annemiek Riefel van het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd, ze houdt een interessante toespraak over Leisure Lijfstijlen. Zij vertelt hoe bedrijven hun gasten beter kunnen leren kennen en beter kunnen anticiperen op de wensen van de verschillende gasten. "De vraag hierbij is; op wie richt u zich, wie is uw gast? Enkel en alleen demografische gegevens geven onvoldoende beeld. Via het BSR-model kunnen we vier leisure leefstijlen onderscheiden die verder te vertalen zijn naar interesse in verschillende activiteiten. We weten veel over deze vier groepen en vooral over hoe zij invulling willen geven aan hun vrije tijd. Heel belangrijk voor u als ondernemer want let wel: als u niet kiest, wordt u ook niet gekozen…"

Andere sprekers deze middag waren Nicky Eppisch en Tom Lamers 'de Grenzhoppers', Gert-Jan Hospers, hoogleraar Transitie in Stad en Regio en Renze de Vries, directeur DST het Experience Bureau. Met deze tweede zeer succesvolle inspiratiemiddag heeft Wagenaar een begin gemaakt van een mooie en waardevolle traditie. "We gaan dit om het jaar doen. In het jaar waarin er geen toeristische inspiratiemiddag is, brengen we een gids uit met al het nieuws over toerisme in Oost Gelre."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant