Nico Ressing (links) en Jan Klein Gunnewiek staan met hun 'Gees met' op nummer 5 in de Gelderse Top 33.
Nico Ressing (links) en Jan Klein Gunnewiek staan met hun 'Gees met' op nummer 5 in de Gelderse Top 33. (Foto: Marcel Houwer)

Grolle sterk vertegenwoordigd in Gelderse carnavals Top 33

GROENLO - Ook dit jaar scoren Grolse carnavalisten weer hoog met hun liederen in de Gelderse Carnavals Top 33. Liefst vijf nummers staan in de lijst genoteerd, met zelfs twee nummers in de Top 10; Op nummer 5 'Gees met' van Nico Ressing, Jan Klein Gunnewiek en Marcel Loff en op nummer 10 'T Zooitje 5.0 met 'T is bienoa zowiet', de winnaar van het laatste Tröntjesfestival.

Door Henri Walterbos

Verder op nummer 15 'Miene veute stoat in Grolle' van Peter Wekking en Tim Ebbers en 'As echte Grolse deern bun ik geboren' op nummer 21 van Janine Tops en Tim Ebbers. Sam de Vries gaat op herhaling met haar nummer 'Carnaval, hygiënisch is het niet.' Stond ze afgelopen jaar op nummer 11, de ereplaats, dit jaar staat ze op de helft, nummer 17. Het nummer van Sam de Vries werd in de aanloop naar carnaval weer opgepakt door diverse radiostations en social media.

Het lied is ook in de landelijke hitlijsten aan een grote opmars bezig. In de ITunes Top 100 steeg ze vrijdag van 73 naar 48. Ook haar clip, van de hand van Iets Anders.nl gaat als een speer. De teller blijft maar oplopen. Ook kreeg Sam verzoeken om de carnavalsdriedaagse op te komen treden, zelfs in Brabant. De 5 Grolse nummers zijn allen te beluisteren op de Spotifylijst van de Knunnekes, en staan allen op één en dezelfde cd; ''T is bienoa zowiet, Grolse Tröntjes 2018..en meer Grols Gold.' Alle nummers werden ingespeeld door de Tröntjesband en geproduceerd door Christof Elsinghorst. De nummer 1 van Gelderland werden de Gebroeders Rossig met 'Hallo allemaal,' gebaseerd op de hype rondom de kijkrecords brekende tv serie de Luizenmoeder. De lijst wordt samengesteld door muzieksamenstellers van Omroep Gelderland, onder leiding van Eric van den Berg.

Optimaal FM

Het nummer 'T is bienoa zowiet van 'T Zooitje 5.0 werd afgelopen zondagmorgen bij Optimaal FM verrast met een levensgrote bokaal, behorende bij de titel 'Beste carnavalskraker van de Achterhoek en Liemers'. Een zeer aansprekende prijs in het Achterhoekse en Liemerse carnavalsliedjesgebeuren.

Meer berichten