Het nieuwe door ‘Kom Mien Neet An Grolle’ geïntroduceerde plaatsnaambord. Foto: Theo Huijskes
Het nieuwe door ‘Kom Mien Neet An Grolle’ geïntroduceerde plaatsnaambord. Foto: Theo Huijskes (Foto: Theo Huijskes)

Plaatsnaamborden in Groenlo vervangen

GROENLO - Op de avond voorafgaande aan de carnavalsdriedaagse in Groenlo hebben actievoerders de diverse plaatsnaamborden bij de ingangswegen van Groenlo vervangen. Het betreft hier de Groenlose belangengroep KMNAG (Kom Mien Neet An Grolle), die een actie heeft uitgevoerd in het kader van Operatie Breinaald.

Door Theo Huijskes

Het is een bekend gegeven dat de plaatsnaamborden in Groenlo sedert enkele jaren in carnavalstijd werden verwisseld voor borden met daarop de tekst 'Grolse Wanten stad'.

Een anonieme woordvoerder van KNMAG laat in een reactie weten dat men de nodige waardering heeft voor het feit dat de Sociëteit Grolse Wanten op een dergelijke manier aandacht vraagt voor het inmiddels beroemde exportartikel van Grolle.

"Wij dragen dat initiatief letterlijk en figuurlijk een warm hart toe. Toch denken wij dat Groenlo, zeker historisch gezien, maar één naam kan en mag dragen tijdens de carnaval en dat is GROLLE, immers 'Grolle is en blif Grolle'. In het kader van het 55-jarig bestaan van carnavalsvereniging De Knunnekes lijkt dit ons een mooie opmaat om in de toekomst Groenlo te voorzien van nieuwe plaatsnaamborden, waarbij naar Fries voorbeeld Groenlo en Grolle op één bord komen te staan", aldus de anonieme woordvoerder, die nog wel kwijt wil dat KMNAG voornemens is om zo spoedig na de drie dolle dagen in gesprek te gaan met de Sociëteit Grolse Wanten en de gemeente Oost Gelre om op die manier een structurele invulling van de plaatsnaamborden te bewerkstelligen."

Meer berichten