Goud voor Coot. Foto: PR Rap en Snel
Goud voor Coot. Foto: PR Rap en Snel

Goud voor Coot van Rap & Snel

Algemeen

GROENLO - Zaterdag 3 februari vond de tweede plaatsingswedstrijd voor de 4e divisie en 5e divisie junior plaats in Doetinchem. Er namen voor Gymnastiekvereniging Rap & Snel vijf turnsters deel.

Coot heeft geen steek laten vallen. Met een 1e plek op de brug en vloer, een 2e plek op de balk en een 3e plek op de sprong heeft zij het hele deelnemersveld laten zien dat die gouden medaille zeer verdiend is. Vooral op balk heeft ze veel vooruitgang ten opzichte van de vorige plaatsingswedstrijd laten zien. Waar ze toen nog flink wiebelde en twee keer de balk moest verlaten, stond ze nu steevast met beide benen op de balk en wist ze met een mooi ritme door de oefening te komen. Als een echte turnster betrad ze aan het eind van de wedstrijd het podium waar ze vol trots de gouden medaille mocht ontvangen.

Waar Lily vorige keer nog het toestel sprong over moest slaan door een blessure, kon ze vandaag gelukkig de hele wedstrijd meeturnen. Vandaag blonk Lily vooral uit op balk met een overtuigende oefening zonder val of grote wiebel. De jury heeft deze oefening ook beloond met een eerste plek. Op de andere toestellen liet Lily zien thuis te horen in dit deelnemersveld, maar hier en daar is er nog ruimte voor verbetering. Vooral op het toestel vloer schittert Lily met een mooi uitgevoerde choreografie. Volgende keer gaan we zorgen dat ook alle onderdelen net zo goed uitgevoerd worden.

Emma begon haar wedstrijd bij de balk, wat normaal gesproken haar favoriete en beste toestel is. Helaas verliep deze oefening vandaag iets minder goed. Alsnog wist Emma een achtste plek te behalen ondanks een val, dit geeft aan dat ze de oefening nog wel goed uitgevoerd heeft. Met een goede vloeroefening en een erg goede sprong, wist Emma het foutje bij de balk nog goed te maken.

Anouk heeft een hele constante wedstrijd geturnd, met hier en daar een foutje maar in principe goede oefeningen. Waar ze de vorige wedstrijd nog netjes op de balk bleef staan viel ze tijdens haar oefening helaas met de radslag. Wel liet ze zien de choreografie steeds overtuigender uit te voeren. Vooral de vloeroefening heeft Anouk het erg goed gedaan. Daarmee heeft ze een vierde plek behaald. Nu nog aan de slag om de oefeningen iets strakker uit te voeren en de moeilijkheidswaarde iets omhoog te halen.

De eerste wedstrijd wist Lisa als 3e af te sluiten. Deze keer hoopte Lisa dit resultaat minstens te evenaren. Helaas zou het anders lopen. Met twee redelijke sprongen scoorde Lisa gemiddeld. Met haar oefening op de brug ongelijk was Lisa duidelijk minder te spreken. Hier en daar waren er kleinere fouten die de jury feilloos wist te spotten. Uiteindelijk werd Lisa op dit toestel toch nog 9e. De balk, altijd het 'moeilijkste' toestel voor Lisa, bleek tijdens deze wedstrijd wederom de moeilijkste horde. Hier heeft Lisa het t.o.v. de vorige wedstrijd duidelijk laten liggen. Met bijna de hoogste score voor de moeilijkheidsgraad van de onderdelen op de vloer, begon dit toestel met een goed vertrekpunt. Een mooie uitvoering van haar oefening wist Lisa op dit onderdeel de 3e plek te veroveren.

Celine heeft laten zien de nodige vorderingen te hebben gemaakt tijdens de wedstrijd. Met name de brug ongelijk, waar ze een 5e plek wist te behalen. Ook de vloeroefening wist Celine goed te presenteren. Op balk wachtte ons een niet al te florissante verrassing, waardoor ze laag op de ranking eindigde. Navraag bij de jury gaf geen duidelijkheid omtrent het niveau van deze oefening. Een verbetering verwachten we voor dit toestel tijdens de volgende wedstrijd dan ook zeker. Met een redelijke en een goede sprong wist Celine de wedstrijd af te sluiten met een keurige 14e plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant