Ewald (Brockötter) en Wim (Meuleman) nieuwe tweedejeugd prinsenpaar

Prins Ewald en adjudant Wim. Foto: Maarten Kooiker
Prins Ewald en adjudant Wim. Foto: Maarten Kooiker

GROENLO - Het was dinsdagmiddag een prachtige onthulling en presentatie van het zesde Tweedejeugd prinsenpaar in het City Lido, het carnavalshoes van de Knunnekes.

Door Ferry Broshuis

Prins Ewald Brockötter - ook bekend als 'Hakkie' - en adjudant Wim Meuleman vormen samen het nieuwe seniorenduo en ze hadden er zichtbaar veel plezier en zin in. Daarvan getuigde de prinselijke proclamatie, het decreet voor de carnavalisten. Die proclamatie werd met veel elan gepresenteerd. Beide mannen zijn ras-Grollenaren, echte aanhangers van de Achterhoekse poproep Normaal en bijvoorbeeld ook actief bij sv Grol. De bewondering voor Normaal komt ook tot uitdrukking in hun motto: "Wi'j blieft Normaal!"

Teksten
Ze trokken in hun proclamatie flink van leer; wat te denken van de stelling dat ze gezien hun wat geringe lengte gelukkig nog net iets groter zijn dan de jeugdprins en adjudante van dit jaar. En over de perikelen rond de feesttent bij de kermis kwamen ze met de zin: " Wi'j hebt lever ne volle zale dan ne leuge tente!" Dat is duidelijk. En over Lichtenvoorde die zonder carnavalsvereniging zit waren ze eveneens duidelijk: "As wi'j hier dree dage goat dweilen, ze in Lechtenvoorde achter de dahlia's zit te kwijlen."
Ja, dat is gezegd en zo werd hun presentatie een leuke en spontane actie die door de volle zaal met graagte werd geaccepteerd.
Het is voor de zesde keer in successie dat het Tweedejeugd prinsenpaar wordt gekozen. De Knunnekes hebben daar een nieuwe opzet voor gemaakt en dat bevalt prima.

Tevreden
Voor de presentatie van het nieuwe prinsenpaar was er eerst het aftreden van Tweedejeugd prins Fons en Adjudant Harrie die het werkelijk prima hebben gedaan en een daverend applaus kregen. De hele ceremonie was ingebed in een heerlijk programma, dat al begon met zang van Tim Ebbers.

Buuts
Er was dinsdag een drietal buuts die de stemming er goed in brachten. Zowel plaatselijk talent als talent van buiten liet zich horen. En natuurlijk was de hofkapel present evenals het dweilorkest, de dansmarietjes en Bazooka.
Het geheel werd gepresenteerd door Kees Porskamp die voor dinsdag de titel van de Flying Dutchman had aangenomen. Een mooie, spontane middag met dus een nieuw Tweedejeugd prinsenpaar, waarmee de stad weer een jaar vooruit kan. Overigens is de zoon van de nieuwe Tweedejeugd prins - Remco I - oud prins van de Knunnekes. Dus er is in de familie al veel ervaring op dit gebied.

Meer berichten