Avond Wijs met Medicijnen bij Dute

Algemeen

BELTRUM - SamenLeven Beltrum houdt een themabijeenkomst 'Wijs met Medicijnen' in samenwerking met apothekersbrancheorganisatie KNMP. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die verschillende medicijnen gebruiken en zelfstandig hun medicijnen beheren en biedt ondersteuning bij verantwoord, veilig en effectief medicijngebruik. De bijeenkomst is op donderdag 1 maart bij Dute. Aanvang 19.30 uur. Alle belangstellenden zijn welkom.

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen. Om snel beter te worden of om zo gezond te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren. Het is belangrijk om medicijnen op de juiste manier te gebruiken. Zodat ze zo goed mogelijk werken. En de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk blijft. De apotheker kan daarover goed advies geven. Want medicijnengebruik is maatwerk. Door medicatiebewaking zorgt de apotheker dat mensen veilig hun medicijnen kunnen gebruiken. Hij let bijvoorbeeld op leeftijd, gewicht, geslacht, nierfunctie en op de andere medicatie die men gebruikt. Als het nodig is, past de apotheker de dosis aan of adviseert over een ander medicijn. Vanzelf gebeurt dit altijd in samenspraak met de (huis)arts.

Zelf kunnen mensen ook veel doen om het medicijngebruik zo veilig mogelijk te maken. Tijdens de bijeenkomst worden allerlei praktische zaken rondom het gebruik van medicijnen besproken, waaronder tips over de communicatie tussen huisarts, apotheker en patiënt en wanneer een medicatiebeoordeling aangevraagd kan worden. De bijeenkomst biedt ouderen ook gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

SamenLeven functioneert onder de vlag van KBO-PCOB, een organisatie met ruim 300.000 leden, de grootste seniorenorganisatie (55+) van Nederland. Ze maakt zich sterk voor een samenleving waarin senioren kunnen meedoen en mensen omzien naar elkaar. Voor meer informatie www.kbogelderland.nl; of telefonisch 0544-481411.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant