De speeltoren is afgelopen week geplaatst op het terrein van Scouting Groenlo. Foto: Kyra Broshuis
De speeltoren is afgelopen week geplaatst op het terrein van Scouting Groenlo. Foto: Kyra Broshuis

Bouw speeltoren Scouting gestart

Algemeen

GROENLO- Met de start van de bouw van een splinternieuwe speeltoren gaat voor Scouting Groenlo een grote wens in vervulling. De toren heeft de gemoederen enige tijd beziggehouden; onder andere in verband met bezwaren vanuit de buurt.

Door Kyra Broshuis

Staal met houten afwerking
Na overleg met de buurt op een speciale informatieavond in 2015, zijn de meeste bezwaren weggenomen en heeft de 'commissie speeltoren' hard gewerkt aan het ontwerp. "We hebben onze wensen uitvoerig met de constructeur besproken en dat heeft geleid tot een definitief ontwerp", zo laat de commissie weten. "We hebben gekozen voor een gepoedercoate staalconstructie in antraciet (RAL 7016) en een houten afwerking van onbewerkt Douglas hout."

Eigen vrijwilligers
Afgelopen donderdag en vrijdag is het gevaarte geplaatst door bouwer Eeftink-Rensing uit Lichtenvoorde. Het betreft een kale constructie waar nog het een en ander aan moeten gebeuren. "We gaan in het voorjaar met onze eigen vrijwilligers de verdere afwerking verzorgen. Daarbij moet je denken aan het aanbrengen van verschillende verdiepingsvloeren, trappen en de houten afwerking. Dan past de toren mooi bij de bomen die er staan. We hopen dat we de toren komende zomer in gebruik kunnen nemen."

Financiering
De kale toren is gefinancierd door vele sponsoren en fondsen. "Op dit moment zijn we nog bezig om het geld voor de houten afwerking bij elkaar te krijgen. We zijn geselecteerd als regiodoel voor het bekende ING fonds en zijn in de race voor een bedrag van 5000 euro. Binnenkort horen we of we een bedrag gewonnen hebben."
Al ruim zestig jaar zetelt Scouting op het terrein binnen de Grolse gracht. De grond en de gebouwen zijn in beheer van de stichting Sint Ludgergroep. Scouting Groenlo ontvangt elk weekend ruim 200 jeugdleden die daar onder leiding van enthousiaste scoutingleden van alles ondernemen. Het terrein in Groenlo is één van de mooiste scoutingterreinen van Nederland. Scouting Groenlo is niet alleen op eigen terrein actief. Zo staan ze al sinds jaar en dag garant voor inzet en hulp tijdens evenementen en andere speciale gelegenheden. Zo zijn de leden intensief betrokken bij de jaarlijkse dodenherdenking en ook het sinterklaasfeest in Groenlo kan niet zonder de mensen van de Scouting. Tijdens de Slag om Grolle is het terrein aan de Gasthuisstraat dé plek voor kinderen. Het prachtige terrein van Scouting Groenlo, uniek gelegen binnen én aan de gracht, krijgt met de nieuwe toren nog meer mogelijkheden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant