Amnesty International zoekt collectanten voor Oost Gelre en Aalten

Algemeen

OOST GELRE/AALTEN - Amnesty gaat in maart ook in deze regio weer collecteren. Daarvoor kunnen zich nog mensen aanmelden.

In februari kon Amnesty al verschillende malen goed nieuws melden. Zo was er een bericht over de Oezbeekse Ali Feruz die op 15 februari is vrijgelaten. Hij werd in Rusland vastgehouden en dreigde te worden teruggestuurd naar Oezbekistan. Daar loopt hij het risico gemarteld en vastgezet te worden. De rechter besloot dat Feruz Rusland mocht verlaten. Hij heeft onderdak gekregen in Duitsland. Amnesty voerde intensief actie voor Feruz' vrijlating. Een paar dagen eerder verscheen het bericht dat de oppositieleider Bekele Gerba uit Ethiopië op 13 februari was vrijgelaten. Enkele dagen daarvoor werd nog een spoedactie van Amnesty voor dringende medische zorg voor hem op touw gezet. Amnesty International strijdt voor naleving van mensenrechten, overal ter wereld en voor iedereen. Daarvoor is onderzoek nodig, rapporteurs die vaak met gevaar voor eigen leven informatie verzamelen. Pas als de feiten duidelijk zijn, worden schendingen van mensenrechten aan het licht gebracht en acties op touw gezet.

Dit alles zal Amnesty blijven doen, ook in de toekomst. Daarvoor is geld nodig en daarom gaan voor Amnesty in de week van 11 tot 17 maart weer duizenden collectanten in Nederland op pad. Ook in de gemeente Oost Gelre en in Aalten. Wie u een lentewandeling wil combineren met het collecteren voor Amnesty International is van harte welkom, want er zijn nog genoeg 'lege straten' over.

Aanmelden kan via Facebook en Messenger aiaaltenoostgelre of via e-mail amnestyaaltenoostgelre@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant