Alex Evenhuis en Rien Becking tussen vertegenwoordigers van Beltrumse evenementen. Foto: Henri Walterbos
Alex Evenhuis en Rien Becking tussen vertegenwoordigers van Beltrumse evenementen. Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Samenwerking van Beltrumse evenementen met Grolsch en De Klok

Algemeen

'De voordelen stoppen we niet in prijsverlagingen maar in de kwaliteit van de evenementen'

Door Henri Walterbos

BELTRUM - Vrijdag werd een overeenkomst bekrachtigd tussen de organisatoren van allerlei Beltrumse en Voor-Beltrumse evenementen enerzijds, en De Klok en Grolsch anderzijds.

'Met mekare, veur mekare.' Een slogan die Beltrum niet alleen graag uitdraagt maar ook in de praktijk uitvoert. In allerhande activiteiten en evenementen is de slogan zichtbaar. Beltrum kent een rijk verenigingsleven waaruit veel voortvloeit. Veelal verschillende bv'tjes, met ieder zijn eigen insteek en identiteit maar ook met overeenkomsten en gezamenlijke belangen. Hoe mooi is het dan dat men met elkaar krachten bundelt, met een toegevoegde waarde voor iedere partij. Het leverde afgelopen week zelfs een mooie vorm van samenwerking op. Een overeenkomst tussen Koninklijke Grolsch en de Klok Drankenhandel aan de ene kant en de gezamenlijke (Voor) Beltrumse evenementen aan de andere kant; PigPop, Beachparty Beltrum, Boerendag Beltrum, Koningsdag Beltrum, Stichting Volksfeest Beltrum (waaronder Festunique), Stichting Survival Beltrum, Stichting Jongerenwerk Beltrum (Glazen Huus), Stichting Horeca Beltrum, carnavalsvereniging de Maïspotters, Stichting Volksfeest Voor Beltrum en Stichting Halfweg. Een en ander werd afgelopen vrijdagavond bekrachtigd bij café Dute alwaar Alex Evenhuis (Grolsch) en Rien Becking (De Klok) aan tafel zitten met vertegenwoordigers van alle betrokkenen Beltrumse en Voor Beltrumse partijen.

Breder trekken
'Architect' van de nieuwe constructie is Marco Klein Falckenborg. "Wij hadden met Stichting Volksfeest Beltrum het idee om een sponsoravond met alle sponsoren van de kermis te houden. Toen kwam ik bij Alex aan tafel te zitten en kwam dit ter sprake, om het allemaal breder te trekken, met de gezamenlijke Beltrumse en Voor Beltumse evenementen de krachten te bundelen. Alex stond hier wel voor open. Dat had ik al eens in het bestuur besproken en gevraagd of ik er mee aan de slag mocht gaan. Dat heb ik gedaan. Je praat dan ook over een groter volume. Voor alle evenementen hebben we dezelfde afspraak. Op een manier zodat iedereen zijn eigen identiteit bewaart. Nu je ziet dat iemand het initiatief hiertoe heeft genomen, haakt iedereen aan. Het is allemaal heel snel gegaan."

Unieke constructie
Alex Evenhuis spreekt van een voor deze regio unieke constructie, en de eerste in deze vorm. "Wij juichen dit soort initiatieven zeer toe. Vanuit Grolsch en de Klok hebben we gezegd: er is een samenwerking op individuele basis maar is het misschien wel goed om die krachten te bundelen en zo maken we er met elkaar een mooi raamwerk van, waarin ook de kleinere partijen meegaan in het succes van grotere partijen. We kiezen graag voor continuïteit met een 'win-win-situatie' voor iedereen. De eerste contacten en ideeën over deze nieuwe vorm van samenwerking zijn ontstaan vanuit de langdurige samenwerking die Grolsch en Stichting Volksfeest Beltrum en Festunique al met elkaar hebben. Het is begonnen om met elkaar de gezamenlijke Beltrumse evenementen naar een hoger niveau te tillen. We moeten het allemaal samen doen. De saamhorigheid, betrokkenheid en het gezamenlijke belang is binnen Beltrum heel erg groot."

Over de vorm van samenwerking hoefden de betrokken partijen niet lang te overleggen. Mede door de constructieve opstelling van Grolsch en de Klok. "We hebben een overkoepelende samenwerking met daarin ook commerciële afspraken, daarnaast aanvullende afspraken met de individuele partijen waarin we hun wensen meenemen. Het mooie is dat iedereen hier op vooruit gaat," vult Becking aan.

Voorlichtingsbijeenkomst
De samenwerking tussen de Beltrumse partijen zal - als het aan de partijen ligt - breder getrokken worden dan de overeenkomst met Grolsch en de Klok alleen, laat Klein Falckenborg weten. "Toen we een voorlichtingsbijeenkomst met alle organisaties hadden, waarin we dit bespraken met elkaar, zeiden we ook al; waarom trekken we dit niet verder naar bijvoorbeeld ook de tentenverhuurder of Harmat Verhuur en de verschillende leveranciers? En het mooie is ook dat we de financiële voordelen die we nu hebben door het gezamenlijke contract met Grolsch en de Klok, niet in prijsverlagingen willen stoppen, maar juist in de kwaliteit van de evenementen. Daar was iedereen het over eens." Ook bieden Grolsch en de Klo hun professionaliteit en expertise aan om alles naar een hoger niveau te tillen. "De consument wordt ook steeds kritischer. Daar moet je ook rekening mee houden, maar het is mooi natuurlijk dat alle Beltrumse partijen met elkaar de bereidheid hebben getoond om in alle openheid deze constructie met elkaar te bespreken."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant