Jonna Groot Zevert (links) en Naomi Loffeld in de prijzen op NK. Foto: Antoinette Hennink.

Goud en brons op NK judo voor Nippon Judo Achterhoek

Algemeen

REGIO - Zaterdag vonden in sportcentrum T-kwadraat in Tilburg de Nederlandse Kampioenschappen judo onder de achttien jaar plaats. Nippon Judo Achterhoek had zich tijdens de districtskampioenschappen in Markelo met 4 judoka's geplaatst voor het NK.

In de ochtend kwamen Naomi Loffeld (Ruurlo), Fabiënne Enklaar (Lochem) en Kira Essink (Barchem) op de mat. Fabiënne en Kira hebben twee partijen goed gejudood maar helaas niet gewonnen. Een mooie ervaring voor beide dames. Naomi uitkomend in de klasse tot 70 kilogram kwam na vier winstpartijen in de finale tegen Van Heemst uit Zuid Holland te staan. De finale werd snel beslist in het voordeel van Naomi en hiermee heeft ze het goud gewonnen. De Ruurlose judoka mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Jonna Groot Zevert (Groenlo) kwam uit in de klasse tot 40 kilogram. Door een verliespartij in de halve finale was brons het hoogst haalbare. In de finale om brons stond ze tegen Sukandar uit Noord Holland. Met twee scores op het bord voor Jonna won ze de partij en behaalde hiermee de bronzen medaille. De judoka's werden deze dag bijgestaan en aangemoedigd door de coaches Ricardo Chirco en Antoinette Hennink. Voor Nippon Judo Achterhoek is dit de eerste keer dat het gelukt is om een podiumplek te behalen op het NK-18. Een geweldige prestatie van de judoka's maar zeker ook voor de jonge judoschool. Antoinette Hennink won in 2016 zelf de allereerste gouden medaille op het NK.

Volgende week zaterdag vinden de districtskampioenschappen tot vijftien jaar plaats in Markelo en hebben de judoka's in deze leeftijdscategorie de kans om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen.