Het hoofdveld op het sportpark Den Elshof van de s.v. Grol in 2008, dat mogelijk dit jaar al een nieuwe kunstgrastoplaag krijgt. Foto: Theo Huijskes
Het hoofdveld op het sportpark Den Elshof van de s.v. Grol in 2008, dat mogelijk dit jaar al een nieuwe kunstgrastoplaag krijgt. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Nieuw kunstgras voor sv Grol

Algemeen

Vervanging toplaag hoofdveld kost minimaal 230.000 euro

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het is niet onmogelijk dat de sv Grol een nieuwe kunstgrasmat op het hoofdveld van sportpark Den Elshof krijgt. Het college van b&w van Oost Gelre is bereid om hiervoor een bedrag van - voorlopig - 230.000 euro op te nemen in de Kadernota. Wanneer tijdens de raadsvergadering van 3 juli dit onderdeel in de betreffende nota groen licht krijgt, kan het maar zo zijn dat de nieuwe kunstgrastoplaag er in de maand augustus ligt, dus nog voor de start van het voetbalseizoen 2018-2019. Als dat lukt, zou het een mooi cadeau zijn in het jubileumjaar van de honderdjarige club.

Volgens wethouder sport Jos Hoenderboom wordt er al sinds augustus 2017 met het bestuur van de Stichting Exploitatie Accommodatie sv Grol (SEAG) gesproken over de vervanging van het huidige kunstgras. "Wij wilden een duidelijk antwoord hebben op de vraag waarom de vervanging van de toplaag al na tien jaar moet plaatsvinden. Die onderbouwing, in de vorm van een rapport van het onafhankelijke onderzoeksbureau KIWA ISA Sport bv, wijst uit dat het huidige kunstgras niet meer voldoet aan de door de KNVB gestelde kwaliteitsnormen", aldus Hoenderboom. Het beschikbaar stellen van de subsidie past binnen de speerpunten van de gemeentelijke Sportvisie 2015.

Geen rubberkorrels
De vervanging van de toplaag op het tweede veld komt voor rekening van de voetbalvereniging zelf en de toplaag van de Marveld Arena eveneens, zij het hier in samenwerking met de directie van het vakantiepark Marveld Recreatie. Hoenderboom merkt nog wel op dat er bij vervanging extra aandacht zal uitgaan naar de milieu- en gezondheidsrisico's van rubbergranulaat in kunstgrasvelden. "Ondanks dat de eindresultaten van het RIVM-onderzoek pas in augustus van dit jaar bekend zijn, is de keuze voor rubbergranulaatkorrels niet voor de hand liggend. Omdat wij geen risico's willen nemen, worden het kurk- of kunststofkorrels. Dat kost echter meer, en de verschillende mogelijkheden leveren andere exploitatiekosten op. Hierover zullen indien nodig nadere (financiële) afspraken worden gemaakt, die in het raadsvoorstel worden meegenomen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant