Het planten van de krentenboom op het schoolplein van De Hoeksteen. Foto: Theo Huijskes
Het planten van de krentenboom op het schoolplein van De Hoeksteen. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

De Hoeksteen beleeft Boomfeestdag

Algemeen

Schoolplein verrijkt met een krentenboom

Door Theo Huijskes

GROENLO - In het kader van 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't Buiten Beter!' waren deze keer leerlingen van de christelijke basisschool De Hoeksteen aan de beurt om actief te worden en bomen te planten. Hiervoor was wethouder Marieke Frank naar de Papendijk getogen om een boom te helpen planten op het schoolplein. Vervolgens begaf zij zich met de kinderen richting de Verlengde Zuidgang van Regionaal Bedrijvenpark De Laarberg om daar te assisteren bij de start van de aanplant van 28 elzen.

Het actieve werk buiten werd binnen voorafgegaan door een door de Bomenwacht Oost Gelre verzorgde presentatie, verzorgd door Antoon Bleumink, voormalig medewerker van de gemeente Oost Gelre. "Al met al heb ik nu al circa 40 jaar achtereen een steentje mogen bijdragen aan de jaarlijkse Boomfeestdag. Maar het blijft iedere keer weer niet alleen belangrijk en leerzaam, maar ook bijzonder plezierig om dat voor kinderen te doen."

Ook Jaap Cannegieter, voorzitter van de Bomenwacht Oost Gelre, aanschouwde het gebeuren met een voldaan gevoel. "Samen met de gemeente organiseren wij dit festijn op ieder jaar een aantal andere plaatsen her en der in de gemeente Oost Gelre. Niet alleen de aanplant van bomen en bossen is van wezenlijk belang, maar zeker ook het behoud van deze groenvoorzieningen. Daarom vind ik dat er nog meer aandacht moet uitgaan naar het handhavingsbeleid. Dat verschilt nog wel per gemeente. Als voorzitter van de Achterhoekse Bomenstichting heb ik onlangs nog de prijs 'Groenste Project 2017' mogen uitreiken aan de gemeente Berkelland. Een terechte beloning, omdat juist deze gemeente voorop loopt met het aanpakken van de toenemende illegale kap van houtwallen en singels. Dat voorbeeld zouden meerdere gemeenten moeten volgen."

De waarschuwende vinger van Cannegieter ging aan de enthousiaste schoolkinderen voorbij. Zowel op het eigen schoolplein, waar onder de wortels van de te planten krentenboom een jampotje met allerlei door de kinderen geschreven natuurwensen werd verstopt, als op De Laarberg hadden de kinderen de dag van hun leven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant