De Bikkels van Boerengolf spelen altijd

Algemeen

LIEVELDE - Harde oostenwind en met een gevoelstemperatuur van min 10 graden Celsius, barre omstandigheden op de boerengolfbaan van Kaasboerderij Weenink. Zondag was de laatste wedstrijd van de wintercompetitie en zoals gebruikelijk bij Boerengolf wordt er altijd gespeeld.

De harde wind en de bevroren grond maakte de wedstrijd onvoorspelbaar. Reputaties werden gebroken en gevestigd. De score tussen de beste en de slechtste speler was nog nooit zo groot. De winnaar Hemmie Spekschoor van Team Lievelde had 75 slagen, de helft van het aantal slagen van de laatst eindigende speler. Lievelde 1 maakte mede door het solide spel van Hemmie Spekschoor 75 slagen en Herman Hummelink 83 slagen, respectievelijk 1ste en 2de, een goede move naar voren en eindigde bij de teams als derde. De spelers uit Duitsland van Windigen Hook en de Irrgarten speelden minder sterk maar konden de voorsprong vasthouden die opgebouwd was met de eerste twee wedstrijden. Windigen Hook werd 2de van de teams en Irrgarten 1 werd winnaar van de Wintercompetitie.

Paul Niehues van Windigen Hook speelde 90 slagen en dit was voldoende om individueel overall als eerste te eindigen. Hemmie Spekschoor eindigde als tweede en Alfons Beuting als derde. De eerste tien spelers individueel hebben een startbewijs verdiend voor het Open NK Boerengolf (ONK) in oktober. Op dit kampioenschap Boerengolf in Lievelde is dit jaar voor het eerst een individueel kampioenschap te winnen. De volgende kwalificatie voor het ONK Boerengolf is bij het Melktap Open in Geesteren (Borculo) op zondag 8 april. Voor info en uitslagen www.boerengolf.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant