Ensemble Vocal Pierre Vilette zingt Tweede Paasdag

Algemeen

LICHTENVOORDE - Het projectkoor Ensemble Vocal Pierre Vilette zingt Tweede Paasdag, 2 april, tijdens de viering in de Bonifatiuskerk, waarin rector P. Kuipers zal voorgaan, de Missa Brevis in D minor KV 65 van Wolfgang Amadeus Mozart. De dirigent is Jeroen Twisk en achter het orgel zit Elske te Lindert. Aanvang 10 uur.

Het projectkoor bestaat deze keer uit 48 zangers en zangeressen die onder leiding staan van Jeroen Twisk en de orgelbegeleiding is opnieuw in handen van Elske te Lindert. Voor de projectleden zijn dirigent en organist vertrouwde en zeer deskundige personen met wie graag wordt samengewerkt. Naast de vaste gezangen uit de Mozartmis zingt het projectkoor 'Christus ist erstanden' van Hassler, 'Dextera Domini' van Rheinbergen, 'O salutaris hostia' van Rossini en 'Ave Verum corpus' van Elgar. Deze paasdag wordt ook weer het 'Notre Père d'Aix' vertolkt, een compositie van de naamgever van het koor, Pierre Villette. Als slotlied kunnen de bezoekers van de kerkdienst het bekende en graag gehoorde 'Hallelujah' uit de Messiah van Händel verwachten.

Zoals gebruikelijk en voor het koor onontbeerlijk wordt de gewaardeerde vrijwillige gift bij het uitgaan van de kerk graag in ontvangst genomen. (Zie ook de rubriek Keitjes/Gidsjes)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant