UPDATE 15.30 uur Hans Kamperman

Een afbeelding van het Facebook-bericht.
Een afbeelding van het Facebook-bericht.

GROENLO - Tegen 14.30 uur op donderdagmiddag 22 maart kwam het bericht dat Hans Kamperman geen noemenswaardige lichamelijke verwondingen heeft opgelopen. Hij mag het ziekenhuis op vrijdag 23 maart verlaten. 

GROENLO/DEN HAAG - Hans Kamperman, de Groenlose activist voor legalisering van teelt van medicinale hennep, is donderdag rond het middaguur ernstig gewond geraakt bij, naar alle waarschijnlijkheid, een suïcidepoging in de Tweede Kamer in Den Haag. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het is onduidelijk hoe het nu met hem gaat.

Hij bivakkeerde al ruim twee maanden tegenover het overheidsgebouw in de Hofstad om aandacht te vragen voor de legalisering van medicinale cannabis. Op social media hield hij geïnteresseerden op de hoogte van de gang van zaken. In één van zijn berichten kondigde hij donderdagochtend ook zijn wanhoopsdaad aan.

De zaal met de publieke tribune, waar het incident heeft plaatsgevonden, is inmiddels gesloten en ooggetuigen zijn elders in het gebouw opgevangen. Zodra er meer bekend is over de toestand van Kamperman, zullen wij dit berichten.

Meer berichten