De jonge muzikanten zijn klaar voor het concert op 18 april. Foto: PR MVG
De jonge muzikanten zijn klaar voor het concert op 18 april. Foto: PR MVG

'Muziek Maak je Samen' sluit af met concert

GROENLO - De kinderen die afgelopen maanden deelnamen aan de cursus 'Muziek maak je samen' sluiten die periode af met een concert op woensdag 18 april.

Ruim twintig kinderen van verschillende basisscholen uit Groenlo zijn in januari begonnen met de cursus 'Muziek Maak Je Samen'. Deze cursus wordt georganiseerd door Muziekvereniging Groenlo. Bas Konings, dirigent van de jeugdorkesten Eigenwijs en de Muziekfabriek, verzorgt alle lessen. Tijdens deze lessen hebben de kinderen de basisbeginselen geleerd van het noten lezen, het klappen van ritmes en van de blokfluit. Elke les kwam er een jeugdlid van de vereniging langs om uitleg te geven over een instrument uit het harmonieorkest. De kinderen mochten die instrumenten natuurlijk allemaal uitproberen.

Oefenen zonder een doel is natuurlijk niet genoeg. Om de kinderen de gelegenheid te geven te laten zien en horen wat zij allemaal hebben geleerd, staat er daarom een concert gepland. De kinderen van 'Muziek Maak Je Samen' hebben een belangrijke rol tijdens dit concert, maar er treedt nog meer jeugd van de vereniging voor het voetlicht. Naast de eerder genoemde jeugdorkesten Eigenwijs en de Muziekfabriek, staan ook de slagwerkers van Snuffle op het podium voor een naar alle verwachting weer spetterend optreden. De organisatie heeft gestreefd naar een afwisselend programma.

Net als volwassen muzikanten treden ook de kinderen het liefst op voor een volle zaal. Op18 april om 18.30 uur in De Mattelier in Groenlo. De entree is gratis.


Slagwerkleerlingen Muziekvereniging Groenlo geslaagd voor examens

GROENLO – Vorige week hebben een aantal slagwerkleerlingen van Muziekvereniging Groenlo een muziekexamen gedaan en ze zijn allemaal geslaagd. De slagwerklessen worden in eigen beheer van muziekvereniging gegeven door John Sonderen of Frans Kemna. Sinds een aantal jaren worden binnen de vereniging slagwerkexamens afgenomen volgens de landelijke richtlijnen. Naast de standaardeisen wordt er ook speciaal aandacht gegeven aan het spelen op bongo's, conga's en djembé's.

De leerlingen die geslaagd zijn voor een muziekexamen zijn: Sjoerd Roes, Damon ten Have, Axel Reukers, Pim Reinders, Lotte te Bogt, Nikki Nekkers, Pim Klein Tuente, Daan Molendijk, Tygo Dinkelman, Fabian van de Mosselaar en Floris Koppelman.

Wie zich wil informeren over de slagwerklessen, is op 14 mei om 18.30 uur welkom op de open repetitie in De Mattelier. Men kan ook contact opnemen via jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl.

reageer als eerste
Meer berichten