Niek Meekes (links) en Kevin Voerman proosten alvast op een geslaagde Dweilorkestendag. Foto: Henri Walterbos
Niek Meekes (links) en Kevin Voerman proosten alvast op een geslaagde Dweilorkestendag. Foto: Henri Walterbos (Foto: Henri Walterbos)

Debuut Kevin Voerman en Niek Meekes

Nieuwe orkestbegeleiders op Dweilorkestendag

GROENLO - Ze zijn al jaren vaste bezoekers van het evenement, dit jaar zijn de vrienden gevraagd een orkest te begeleiden. Het is hiermee hun debuut als vrijwilliger op de Dweilorkestendag. Kevin Voerman en Niek Meekes uit Groenlo, en daar al op meerdere fronten actief, waaronder voor de Sociëteit Grolse Wanten, dat een speciaal plekje in hun hart heeft.

Door Henri Walterbos

Niet vreemd. Beide jongens zijn geboren en getogen Grollenaren en al even verknocht aan Grolse tradities als oudere generaties Grollenaren. Aan hen de eervolle taak Dweilorkest de Klapband uit Elden door het feestende vestingstadje te leiden op Hemelvaartsdag. "We zijn er trots op om dit te mogen doen op deze mooie dag", bekent Niek. "We zijn al jaren liefhebber van de Dweilorkestendag en gaan er altijd met veel plezier naar toe. Je ziet alleen maar enthousiaste mensen, leuke bezoekers, goeie orkesten, fijne vrijwilligers. Het is één groot warm bad. Als ik niet druk ben met voetbal kan dit er mooi bij. Onze vriendinnen vinden het ook leuk."

Kevin knikt instemmend: "Er zijn die dag veel bekenden die meewerken of meedoen, zoals ook Rob Walhof van de Sociëteit Grolse Wanten, er is veel gezelligheid, er zijn veel toeristen en het weer is over het algemeen altijd prima. We zijn erg blij dat we een steentje bij mogen dragen aan een mooi evenement in Groenlo. We doen al het nodige, maar dit kan er mooi bij."

Kevin en Niek weten niet precies wat ze er van verwachten moeten, maar hebben er ontzettend veel zin in de Dweilorkestendag vanaf deze kant mee te gaan maken. "Het orkest kennen we niet, maar we zullen vooraf nog wel een paar keer contact hebben", verwacht Niek. "De sociale contacten zijn leuk, al zijn het totaal onbekende mensen voor ons. Zij zullen over hun band, zichzelf en hun regio vertellen en wij over hier. Dat is alleen maar leuk."
Als liefhebbers hebben ze een goed beeld van de dag en uit verhalen van andere orkestbegeleiders. "Op maandag voorafgaande aan de Dweilorkestendag worden we bijgepraat door de organisatie, die ook altijd enthousiast is. We zullen het orkest gastvrij ontvangen, met een hapje en een drankje waarschijnlijk. Zo gaat dat in Grolle", aldus de liefhebber Kevin. "We hebben van andere begeleiders gehoord dat zij altijd een hele mooie dag beleven met de orkesten. Wij gaan er enorm van genieten en hopen er een mooie dag van te maken met zijn allen."

Meer berichten