Het koetshuis van Huijs Basten Asbeck wordt het nieuwe onderkomen van IdeeMedia. Foto: Kyra Broshuis
Het koetshuis van Huijs Basten Asbeck wordt het nieuwe onderkomen van IdeeMedia. Foto: Kyra Broshuis

IdeeMedia verhuist naar koetshuis

Algemeen

GROENLO - IdeeMedia, het reclame- en internetvormgevingsbedrijf van Peter Konings en Maarten Kooiker, verhuist naar het koetshuis van Huijs Basten Asbeck aan de Nieuwestraat 20 in Groenlo. Het gehele pand is recentelijk verkocht aan een particulier en IdeeMedia zal kantoor gaan houden in het koetshuis. IdeeMedia is nu gevestigd aan de Houtwal.

Door Kyra Broshuis

Plek blijft toegankelijk voor publiek
"Het koetshuis blijft echter, op gezette tijden, toegankelijk voor Grollenaren en toeristen", zo zeggen Konings en Kooiker. "Dat willen we zelf graag en het is ook een wens van de gemeente. We gaan er uiteraard kantoor houden en op gezette momenten in de weekenden is de ruimte bestemd voor cultuur. We willen kunst uitdragen in de breedste zin van het woord. Zo gaan we er exposities houden onder de noemer 'kunst & ontwerp'. Het is een prachtig stukje van onze stad en het is mooi dat we het zo aan het publiek kunnen blijven laten zien."

In gesprek met de buurt
IdeeMedia verhuist met zes medewerkers naar het nieuwe onderkomen. Dat zal naar verwachting in het najaar gebeuren. Om de vestiging van het bedrijf mogelijk te maken, wil de gemeente Oost Gelre meewerken aan het verzoek om een ander gebruik van het koetshuis via een zogenaamde tijdelijke omgevingsvergunning. Wel moet IdeeMedia eerst met de buurt in gesprek. "Dat gaan we uiteraard doen", zeggen de beide heren. "We plannen op korte termijn een informatiebijeenkomst voor de buurt om onze plannen toe te lichten en eventuele vragen te beantwoorden."

Advertenties doorgeplaatst vanuit Groenlose Gids