Jeugdorkest 'Eigenwijs'. Foto: Bas Klein Tuente
Jeugdorkest 'Eigenwijs'. Foto: Bas Klein Tuente (Foto: Bas Klein Tuente)

Open repetitie Muziekvereniging Groenlo

GROENLO - Muziekvereniging Groenlo houdt op maandagavond 14 mei een open repetitie voor kinderen die een muziekinstrument willen gaan bespelen. Ze kunnen zich deze avond opgeven voor muziekles voor een blaasinstrument of slagwerk. De open repetitie is bedoeld voor kinderen vanaf groep 4 en hoger.

Vanaf het moment dat kinderen zich opgeven voor muziekles, volgen zij de eerste tijd alleen individueel (in het geval van blaasinstrumenten) of in een klein groepje (bij slagwerk) muziekles. De lessen voor de blaasinstrumenten worden voornamelijk gegeven door docenten van Boogie Woogie. De jeugdslagwerkers krijgen ook iedere week les, door eigen docenten.
Als kinderen enige tijd les hebben gevolgd, kunnen zij doorstromen naar een van de jeugdafdelingen. Het orkest met de naam 'Eigenwijs’ is voor kinderen die ruim een half jaar muziekles hebben gevolgd. Na ongeveer twee jaar kunnen ze doorstromen naar de 'Muziekfabriek'. Beide orkesten staan onder leiding van Bas Konings.
Er zijn drie jeugdslagwerkgroepen onder de naam 'Snuffle', in verband met de grote belangstelling werd 'Snuffle' enige tijd geleden opgesplitst. De groepen staan onder leiding van John Sonderen.
Tijdens de open repetitie is te zien en te beluisteren hoe de 'Muziekfabriek' muziek instudeert. Daarna krijgen de kinderen de gelegenheid om diverse instrumenten te proberen en vragen te stellen. Natuurlijk kunnen zij zich tijdens deze avond ook opgeven voor de muzieklessen en ze worden daarmee ook lid van de vereniging.
De open repetitie is van 18.30 tot 19.30 uur in SCC De Mattelier aan de Mattelierstraat 19 in Groenlo. Wie meer informatie wil of zich op wil geven als lid, kan contact opnemen via jeugd@muziekvereniginggroenlo.nl.

reageer als eerste
Meer berichten