Gezamenlijk op de foto: Grol 1 en Grolse Boys 1. Foto: Theo Huijskes
Gezamenlijk op de foto: Grol 1 en Grolse Boys 1. Foto: Theo Huijskes Foto: Theo Huijskes

Fusie Grol en Grolse Boys weer aan de orde

Algemeen

Er is weliswaar sprake van verkering, maar een huwelijk?

Door Theo Huijskes

GROENLO - Op het moment dat het voetbalseizoen 2017-2018 langzamerhand ten einde loopt, bereikte ons via de internetpagina's van beide Groenlose voetbalclubs het nieuws dat men gezamenlijk besloten heeft om een bepaalde vorm van verkenning te doen om daarbij te achterhalen of een daadwerkelijke fusie tot de mogelijkheden behoort. Voor zover bekend, betekent een en ander de derde poging tot op heden. Twee voorbije missies, respectievelijk in de eindjaren negentig en laatstelijk in 2013, leverden destijds ondanks een gedegen aanpak, zowel van de zijde van de Grol als van de zijde van de Boys, geen resultaat op.

Verder is bij navraag aan het licht gekomen dat er bij de s.v. Grol, en dat inmiddels 45 jaar geleden, tijdens de bestuursvergadering van 25 mei 1973 voor de eerste keer op een serieuze wijze gesproken is over een mogelijke fusie tussen Grol en Grolse Boys. Het toen ingenomen en ook officieel vastgelegde standpunt van het Grolbestuur luidde destijds: 'Het bestuur zal zich objectief en positief opstellen in deze kwestie en zal zo mogelijk alle medewerking verlenen.' Die opstelling heeft in latere jaren wel tot bepaalde vormen van samenwerking geleid, maar tot een serieuze aanzet tot een fusie daarentegen niet.

Huwelijksaanzoek
Thans, in een periode waarin wordt teruggekeken op de viering van het 70-jarig bestaan van Grolse Boys en wordt vooruitgeblikt op het feest in het kader van het 100-jarig bestaan van Grol, is er een gezamenlijke werk- dan wel fusiegroep in het leven geroepen. Een uit zes personen bestaand huwelijksbureau dat de mogelijkheden en de onmogelijkheden van een fusie tussen beide clubs in kaart gaat brengen. Op de websites van beide voetbalverenigingen wordt vermeld dat dit initiatief het gevolg is van een soort huwelijksaanzoek, dat Grolvoorzitter Hans Scheinck in het openbaar deed aan Harry Paf, voorzitter van Grolse Boys. De zes personen, die het nodige vooronderzoek gaan doen, zijn Noëlle Neeleman, Michel Hoffman en Dennis Pasman van Grol en Achmed Taouil, Arjan Paf en Peter Grooten van Grolse Boys. De werkgroep is inmiddels één keer bij elkaar geweest en daaruit is voortgekomen dat men in ieder geval de KNVB gaat verzoeken om deskundige begeleiding. Verder heeft men aangegeven zeker enkele maanden nodig te hebben, alvorens met concrete voorstellen op de proppen te komen. Dit laatste is ook de reden dat de beide verenigingsvoorzitters te kennen hebben gegeven voorlopig geen commentaar te geven.

Mogelijke ontknoping
In de wandelgangen van het sportpark Den Elshof wordt inmiddels al gesuggereerd dat zich in de maand september oftewel in de jubileumweek van Grol wel eens een ontknoping kan aandienen. In het Grolkamp wordt namelijk verwacht dat voorzitter Harry Paf van zustervereniging Grolse Boys zonder enige twijfel een antwoord voorbereidt op het huwelijksaanzoek van collega Hans Scheinck, gedaan tijdens de receptie ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van de op het sportpark Het Wilgenpark gehuisveste club. Voor degenen, die daar nog niet van de op hoogte zijn, de officiële jubileumreceptie in het kader van het eeuwfeest van Grol wordt op donderdagavond 20 september gehouden bij Marveld Recreatie. Een gelegenheid waarbij de preses van Grolse Boys zeker het woord zal willen voeren. De jubileumfeestavond voor alle spelende en ondersteunende leden van Grol vindt een dag later, op vrijdag 21 september plaats in uitgaanscentrum City Lido.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant