Right to Dream, winnaar van het toernooi. Foto: PR
Right to Dream, winnaar van het toernooi. Foto: PR Foto: Lydia ter Welle

Wie wordt opvolger van Right to Dream Ghana?

Algemeen

Internationaal Marveldtoernooi 2018

GROENLO - Nog maar een paar dagen te gaan tot de start van het 29ste Internationaal Marveldtoernooi op 1 juni. Drie dagen gericht op voetbalplezier en fantastisch jeugdvoetbal. Teams uit heel Europa en ver daarbuiten doen mee aan dit topjeugdvoetbaltoernooi. Vrijdag de 1ste vindt om 17.30 uur de aftrap plaats met de openingswedstrijd tussen s.v. Grol en FC Barcelona.

Sponsoravond
Op donderdagavond 31 mei, de avond vooraf, vindt alweer voor de elfde achtereenvolgende keer de gezamenlijke sponsoravond plaats. Deze avond wordt georganiseerd door het bestuur van de Stichting Internationaal Marveldtoernooi in samenwerking met het bestuur van s.v. Grol. Elk jaar weer blijkt dit een goed ontvangen aftrap van het driedaagse voetbalfeest op sportpark Den Elshof. Dit jaar is er een gevarieerd en humorvol programma samengesteld, met Hans Kraay jr., Nathan Rutjes en Ernest Beuving. Tijdens deze avond worden alle sponsoren die bij het Marveldtoernooi en/of bij Grol betrokken zijn, bedankt voor hun bijdrage en wordt hen een gezellige avond aangeboden.

Aankomst teams
De eerste buitenlandse ploeg komt aan op woensdag 30 mei en is Korea FL. Op donderdag 31 mei gevolgd door FC Barcelona, Atlético Madrid, Celtic FC, PAOK FC en Red Bull Brasil. Vrijdag 1 juni zullen de laatste teams voor 12.00 uur arriveren: Bayer 04 Leverkusen, Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en SV Grol.

Nevenactiviteiten
Naast de vele interessante voetbalwedstrijden biedt de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi tijdens het toernooiweekend, net als voorgaande edities, ook weer veel nevenactiviteiten aan, met name voor het vertier van de vele jeugdige toeschouwers. Terwijl de kinderen genieten van activiteiten op het Achterhoek Nieuws Kidsplein, kunnen de ouders genieten van de vele jonge voetbaltalenten uit de hele wereld. Zo zijn er diverse springkussens, kan er gebruik worden gemaakt van het beachveld, is er de Univé Arena, de Rolugro Pannakooi en Attack Voetbal.

Eerste Fifa E-Sports Tournament
Nieuw dit jaar is het eerste FIFA E-Sports-tournament van het Internationaal Marveldtoernooi. Vrijdag 26 januari hebben een kleine 40 jongens en meisjes deelgenomen aan het jaarlijkse FIFA E-Sports-toernooi, georganiseerd door de Commissie Nevenactiviteiten van de s.v. Grol. Het bestuur van het Internationaal Marveldtoernooi heeft samenwerking met die Commissie Nevenactiviteiten gezocht betreffende deze activiteit. Het toernooi van 26 januari stond daardoor niet op zichzelf, maar gold als de voorronde voor het eerste FIFA E-Sports-tournament van het Marveldtoernooi. Winnaar op 26 januari was Stijn Huijskes die in de finale Bas Kemkens wist te verslaan. In de strijd om de 3de en 4de plaats was Jipp Krabbenborg te sterk voor Sem van Beckhoven. De twaalf beste E-Sporters die deelgenomen hebben aan de voorrondes, werken op zaterdag 2 juni in het sportcafé op Den Elshof hetzelfde toernooischema af als de profclubs buiten op de velden. Het Marveld E-Sports-toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de jubileumcommissie van 100 jaar Grol. Het bestuur hoopt het E-Sports-toernooi vanaf dit jaar een vaste plek te kunnen geven in het toernooiweekend.

Oproep social media
Via social media deelt het Internationaal Marveldtoernooi alle belevenissen voor-, tijdens- en na het toernooiweekend. Graag ziet het bestuur van de stichting hoe de toeschouwers en trouwe fans het toernooi beleven. Vandaar een oproep: "Plaats je leukste, mooiste, grappigste, ontroerendste, sportiefste enz. foto's en berichten onder vermelding van de volgende hashtags: #marveldtoernooi en #marveldtournament. De meest bijzondere berichten en/of foto's worden dagelijks op de website en via de eigen kanalen van het Marveldtoernooi gedeeld. Daarnaast maak je hiermee ook nog eens kans om met je foto volgend jaar in het programmaboek te verschijnen."

Tot slot
Echter, voordat er op vrijdagavond 1 juni gestart kan worden met de wedstrijden moet er nog het nodige gebeuren op en rond de velden van voetbalvereniging s.v. Grol. De eerste voorbereidingen starten al op zaterdag 26 mei. Dit alles kan natuurlijk niet zonder de inzet van de vele vrijwilligers - ongeveer 330 - voor, tijdens en na het gehele toernooiweekend. De velden moeten er tip-top bij liggen, de sporthal moet worden omgebouwd tot het grootste restaurant van Groenlo, tribunes moeten opgebouwd worden, de communicatiemiddelen moeten geïnstalleerd worden en nog vele andere werkzaamheden moeten verricht worden voordat er op vrijdagavond afgetrapt kan worden.

De aanvang van het Internationaal Marveldtoernooi 2018 is op vrijdag 1 juni om 17.30 uur. Op zaterdagmorgen wordt er om 10.30 uur afgetrapt en op zondagmorgen om 9.30 uur. De finale op zondagmiddag 3 juni begint om 15.45 uur, met aansluitend de prijsuitreiking. De locatie is sportpark Den Elshof, Elshofweg 1 in Groenlo.


www.marveldtournament.com

Twitter: @marveldtoernooi

Facebook: marveldtournament

Instagram: int.marveld_tournament

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant