Vlnr. Tim Wieggers, Ben Weenink, Irma Weenink en Boudewijn Albering in het nieuwe Brouwhoes. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr. Tim Wieggers, Ben Weenink, Irma Weenink en Boudewijn Albering in het nieuwe Brouwhoes. Foto: Kyra Broshuis

Brouwhoes Bier Experience opent deuren

LIEVELDE - Het Brouwhoes, gelegen op het terrein van Erve Kots in Lievelde, is een waar bierparadijs en, zoals alles van de familie Weenink, tot in de puntjes verzorgd. Terwijl de werklieden druk bezig zijn met de laatste klussen, vertellen Ben en Irma Weenink van Erve Kots over de Brouwhoes Bier Experience die vrijdag 15 juni aanstaande geopend wordt.

Door Kyra Broshuis

Niet meer naar de Randstad
"We zijn in 1998 gestart met het brouwen van ons eigen bier en met het vertrek van Grolsch uit Groenlo waren we toen de enige brouwerij in de Achterhoek en de 35ste brouwerij in Nederland. We hadden al langer de wens om meer te doen met ons bier, geen bierfabriek maar wel een echte Bier Experience. Uiteraard zit in Amsterdam de Heineken Bier Experience maar vanaf vrijdag hoeft men niet meer naar de Randstad; hier zie en leer je alles over het brouwproces op een interactieve en verrassende manier. Het woord 'experience' dekt de lading; het gaat om vier keer de e: Escape, Entertaining, Education en Esthetic."

Unieke interactieve beleving
Voor de interactieve beleving heeft Weenink de samenwerking gezocht met Christof Elsinghorst van IetsAnders.nl en Jan Willem Kolkman van Fiascode uit Zieuwent. Tijdens de korte sneak preview wordt duidelijk dat er echt iets bijzonders en unieks is neergezet in Lievelde. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het interieur is, net zoals bij de Stadschpomp in Groenlo, ontworpen door Martijn Keizers en zijn creatieve ideeën stroken uitstekend met de beleving van de Experience. "Het wordt ook nog eens een internationaal gebeuren hier. De Experience is in vier talen (Nederlands, Duits, Engels én Spaans) te beleven."

Groepen
Voor het brouwen zelf heeft Weenink de enthousiaste brouwer Boudewijn Albering in de arm genomen die jarenlang bij Grolsch gewerkt heeft. Voor het horecagedeelte is Tim Wieggers aangesteld die bij Frederik Hendrik in Groenlo heeft gewerkt. "Hij weet dus hoe het moet", lacht Weenink. Het brouwhoes werkt met een kleine kaart en is bij uitstek geschikt voor groepen zoals vrijgezellenfeesten, jubilea en trouwerijen.

Nieuwe dingen ontwikkelen
Aanstaande vrijdag vanaf 18.00 uur is iedereen welkom om te genieten van de allernieuwste toeristische trekpleister van Oost Gelre. "Het is mooi dat we er nu ook een slechtweervoorziening bij hebben. We willen nog veel gaan initiëren vanuit het Brouwhoes, we denken bijvoorbeeld aan een bijzondere bierroute samen met het Achterhoeks Bureau voor Toerisme." Weenink zit nog vol met plannen. "Dat is het mooie van dit vak. Ik blijf altijd bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen. We zijn met dit project gestart toen de Stadschpomp in Groenlo werd opgeleverd. Het sluit allemaal mooi op elkaar aan."

Opening met Curls on Fire
Op vrijdagavond 15 juni wordt de opening gevierd met een optreden van Curls on Fire, zaterdag 16 juni kunnen de gasten terecht van 12.00 tot 18.00 uur op het terras en in het Brouwlokaal. Vanaf dan is de Experience dagelijks geopend vanaf 12.00 uur

Als de testfase volledig is afgerond, is de Experience dagelijks geopend vanaf 10.00 uur . De Bier Experience is gevestigd aan de Eimersweg 4 in Lievelde, bij Erve Kots.


www.brouwhoesachterhoek.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden