Suzan Zieverink superieur nationaal klootschietkampioen

Foto:

Bij alle drie onderdelen de beste

RUURLO/ZWOLLE – Suzan Zieverink van klootschietvereniging 't Broek uit Ruurlo heeft uitermate goede prestaties geleverd tijdens het NK klootschieten in Zwolle (bij Groenlo). Ze werd op alle drie onderdelen (straat, zetten en veld) nationaal jeugdkampioen en behaalde tevens de nationale allround-titel.

De omstandigheden waren zondag goed en de wedstrijden waren van een hoog niveau tijdens de NK jeugd. De organiserende vereniging Zwolle had samen met de BWC niets aan het toeval overgelaten. De locaties waren prima en tot in de puntjes was alles verzorgd. De zeventienjarige Suzan Zieverink kwam uit in de meisjes leeftijdsklasse tot 19 jaar. De onderdelen waren straat (800 meter), veld (vijf maal gooien) en zetten (verste van drie schoten). Suzan werd tijdens de NK wedstrijden begeleid door Marijke Smeenk. Dit koppel werkt al een paar jaar met elkaar samen en het blijkt goed op elkaar ingespeeld getuige de prestaties die geleverd zijn.

Suzan startte op het onderdeel straat en ging gelijk goed van start. Het tweede schot was erg ver. De opvolgende schoten waren iets minder, maar ze herstelde dit weer in het zesde, zevende en achtste schot. Het achthonderd meter lange parkoers werd overbrugd in acht schoten en 31,85 meter over de finish. Een goede score. Dit bleek uiteindelijk goed voor de eerste plaats en de nationale titel.
Het onderdeel veld was het volgende onderdeel. De veldbaan was super geprepareerd en door het droge weer afgewisseld met enkele regenbuitjes van de laatste weken in perfecte conditie. Het eerste schot ging redelijk en Suzan wist dat alle overige vier schoten super moesten zijn om een hoge klassering te bemachtigen. Hierin slaagde zij met 473,75 meter. Na binnenkomst van de overige deelneemsters bleek deze score ook ruim voldoende voor de nationale titel te zijn.
Als laatste stond het onderdeel zetten op het programma. Na vorig jaar, toen ze dit onderdeel won met een Nederlands record voor meisjes, waren de verwachtingen hoog gespannen. Met een prima afstand van 45,38 meter, iets minder dan vorige jaar, bleef ze de nummer twee bijna zes meter voor. De nationale titel was ook op dit onderdeel voor haar.

Het kon natuurlijk niet anders dat zij in het allround-toernooi ook de titel had bemachtigd. Bij het optellen van alle resultaten bleek Suzan bijna vier punten voorsprong op de tweede plaats te hebben. Met overmacht een nationale titel voor haar. Een mooie afsluiting van een goed seizoen klootschieten.
Eind september mag Suzan Zieverink naar Ierland waar zij samen met Mirco Breuker namens de Nederlandse Klootschieters Bond zal proberen de prestigieuze titel 'King & Queen of the Road' te bemachtigen.

Meer berichten